• Kiderült, hogy mikor nyitja meg kapuit az Aquacinema fürdő, valamint a borszéki Fontana Gyógyfürdő; Berekfürdőn kedvezménycunamival álltak elő; bővült a hazai gyógyfürdők köre; kutatás a fürdőkúrák fájdalomcsillapító hatásáról.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Kezdjük a fürdőkkel kapcsolatos változásokkal, újdonságokkal. A karcagi Akácliget Gyógyfürdő az év végéig az eddig megszokott üzemrendben működik. Azonban januárban és februárban átállnak egy spórolósabb működésre, ez azt jelenti, hogy egy gyógymedence fog üzemelni. Itt pedig elolvashatja, hogy mi lesz a helyzet náluk a fürdőkezelésekkel és az orvosi rendeléssel.

Azt lehetett már tudni, hogy decemberben megnyitják a kisvárdai Aquacinema fürdő fedett részlegét, a héten viszont kiderült a nyitás pontos dátuma is. December 15-én megnyitja kapuit a borszéki Fontana Gyógyfürdő is, amiről itt írtunk részletesebben. Jó hír, hogy a ráckevei Aqua Land Termálfürdő változatlan szolgáltatásokkal és a megszokott erős programkínálattal várja a vendégeket.

Frissítették a hazai gyógyfürdők hivatalos adatbázisát és ebből kiderült, hogy az idei évben bővült a gyógyfürdők köre. Érdekes, hogy mindkettő a balatoni régióban található. Legutóbb 2020-ban, a Tamásiban működő fürdő kapott gyógyfürdő címet, 2021-ben csak a meglévő minősítéseket frissítették.

Berekfürdőn annyi új akcióval álltak elő, hogy arról külön is megemlékeztünk. A fürdőbelépőkre, a gyógyászati kezelésekre és a szálláshelyeikre vonatkozó akciókat is kínálnak. Ráadásul ezek nem kamuakciók, hanem tényleg érdemi kedvezményt biztosítanak.

Sok fürdő igyekszik a nyugdíjasok kedvében is járni, hiszen a mostani őszi-téli szezonban jó néhány helyen ők adják a vendégforgalom döntő részét, pláne hétköznapokon. Összegyűjtöttük, hogy a dunántúli termálfürdők közül hol biztosítják a szenior vendégek számára a legjelentősebb árengedményeket.

Térjünk még ki a fürdőgyógyászati kezelésekre is. Itt olvashat arról, hogy a súlyfürdő miért hatékonyabb a száraz gerincnyújtásnál. Itt pedig megtudhatja, hogy lehet-e fájdalomcsillapító hatása a gyógyvizes fürdőzésnek és a fürdőkezeléseknek együtt.

A végére egy érdekesség: hajdanában volt egy olyan terv, hogy a büki fürdőt ne a mostani helyén építsék fel. Erről itt írtunk.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.