• Még a szolgáltatási paletta szűkítését sem tervezi a ráckevei Aqua Land Termál-, és Élményfürdő.

  • Egy új termálkút fúrásában gondolkodnak, ennek révén a jelenleginél is magasabb hőfokú vízhez juthatnának.

Megnyugtató hírek érkeztek a ráckevei Aqua Land Termál-, és Élményfürdőről. Előrelátóak voltak és már a fürdő tervezésekor és a komplexum megvalósításánál is törekedett a fenntartható, környezettudatos üzemeltetésre. „A pandémia által 2.5 éven át tartó rendkívüli nehézségek után az energiaválság okozta problémák ismét kivételes helyzetet teremtenek a turizmus-vendéglátásban tevékenykedő szolgáltatók részére, komoly kihívások elé állítva az üzemeltetőket” – olvasható a közleményükben.

Azt viszont hangsúlyozzák, hogy nem terveznek bezárást vagy szolgáltatási körök felfüggesztését, a továbbiakban is várják a kikapcsolódni, feltöltődni, sportolni vágyókat. „Lehetőséget biztosítunk a sokszor embert próbáló időszakban arra, hogy a termálvíz és a gyógyvíz által, a kapcsolódó rekreációs és wellness szolgáltatások segítségével (masszázs-, testkezelés, szaunaprogamok, gyógyászati szolgáltatások, pedikűr-, és lábápolás) kikapcsolódjanak, megpihenjenek, gyógyuljanak, egészségüket támogassák, a hozzánk érkezők” – írják.

A vendégek részére nyújtott sokszínű szolgáltatási kört közel hatvan munkavállaló összehangolt munkája teszi lehetővé. Ahogy a Covid helyzetben is, most is megtesznek mindent azért, hogy munkavállalóik számára biztos munkahelyeket jelentsen a fürdő.

Az energiaellátás egyes sarokpontjainak feltárása után megtervezték a fogyasztások optimalizálását, ellenőrzését. Felvették a kapcsolatot a szolgáltatókkal, felkészülve az előttük álló időszak esetleges változásaira.

Ráckeve Aqualand beltéri termálmedence

A kellemes környezet biztosítása mellett, színvonalcsökkenés nélkül takarékoskodnak az árammal. Az elhasznált termálvíz hőjét, kiépített rendszeren keresztül, megújuló energiaként, fűtés támogatására használják.

„Hiszünk a fejlesztések megtérülésében, mert a befektetett pénz és energia a szolgáltatási színvonal növekedésével jár. Így került sor ebben az évben többek között egy kültéri medence átépítésére. Ez egy termálvizes élménymedence, amelyet a nyár végén adtunk át a nagyközönségnek. Az állandó 37-38 Celsius fokos vízhőmérséklet mellett az élményelemek és egy hatalmas vetítővászon teszi egyedivé az itt tartózkodást. Egész évben, természet közelben, hétvégente vízi mozival csábít a Caracalla medence. Vitál Központunkban már két nagy befogadóképességű szaunában tartják meg fürdőnk mesterei és a vendég szaunamesterek szaunaprogramjaikat, a hét minden napján, az egészséges szaunázás jegyében, a hagyományos szaunakultúra népszerűsítésével” – számolnak be az egyedi szolgáltatásaikról

A fürdő stabilabb, környezettudatosabb és gazdaságosabb, hosszú távú üzemeltetése érdekében tervbe vették egy új, 1.250 méter mélységű termálkút fúrását. A fürdőt jelenleg kiszolgáló termálkút talpmélységétől 200 méterrel mélyebb kútból magasabb hőfokú vizet és jobb vízhozamot várnak, amely hozzájárulhat kínálatunk bővítéséhez és a hosszú távú biztonságos üzemeltetés feltételeinek megteremtéséhez.