• Január elsején csökkentett üzemmódra áll át a karcagi Akácliget Gyógyfürdő.

  • A fürdőgyógyászati kezelések nem, de a szakorvosi rendelés elérhető marad.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcag gyógyfürdője bejelentette, hogy 2023 első két hónapjában csökkentett szolgáltatásokkal várják majd a vendégeket. „Az év első két hónapjában várhatóan 1 db gyógymedence üzemel, valamint a szálláshelyeink is foglalhatók” – olvasható a honlapjukon.

Az Akácliget Gyógyfürdőben a reumatológiai járóbeteg szakrendelést továbbra is megtartják minden szerdán és pénteken. Viszont a gyógykezelések nem lesznek elérhetők ebben az időszakban.

A karcagi döntés nem példa nélküli, hiszen országszerte sok fürdő vezetett be különféle korlátozásokat az elszabadult energiaárak miatt. Például a kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben január elsejétől március végéig majd csak a termálvizes medencék használhatók, a hideg vizes úszómedencéket leengedik. Azonban náluk a szaunák továbbra is üzemelni fognak.

Hajdúnánáson lecsíptek egy kicsit a gyógyfürdő üzemidejéből, hétfőnként és keddenként nem tartanak nyitva, valamint rövidebb ideig működik a szauna. Jó hír, hogy a fürdőgyógyászati kezelések még hétvégén is elérhetők, valamint számos akciót is hirdettek.

Nagyatádon is a gyógyfürdő nyitvatartásának a rövidítéséről döntött a tulajdonos önkormányzat. Ennek része, hogy keddenként csak a fürdőkezelésekre érkezők számára tartanak nyitva. Enyhébb takarékossági intézkedéseket hoztak az esztergomi Aquasziget Élményfürdő kapcsán, ezek közé tartozik, hogy náluk a medencék vizének hőfokát csökkentik.

Nem túl örömteli hírek ezek, de még mindig jobbak, mintha teljesen be kellene zárni a fürdőket.