• A Hajdú-Bihar megyei városban nem zárnak be intézményeket, de takarékossági intézkedéseket bevezettek.

  • Ez érinti a fürdőt is, ami mostantól heti öt napot tart nyitva.

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere a helyi televíziónak számolt be az energiaválság miatt hozott intézkedéseikről. Ezeknek a lényege az, hogy intézménybezárásokat nem terveznek, ami igaz a Hajdúnánási Gyógyfürdőre is.

Ugyanakkor a takarékossági intézkedéseket a fürdő kapcsán sem kerülhették el, ezért két nappal rövidül a nyitvatartási idő, viszont a fürdőgyógyászati kezelések akár hétvégén is felvehetők. Utóbbi kapcsán a polgármester arra biztatta a helyi lakosokat, hogy vegyék igénybe a gyógyfürdőben elérhető kezeléseket, hiszen ezzel is segíthetik a létesítmény fennmaradását. Ez a helyieknek nem kerül pénzbe, mert a hajdúnánási lakosoknak önrészt sem kell fizetniük a fürdőkezelések után.

A fentiek konkrétan azt jelentik, hogy a Hajdúnánási Gyógyfürdő hétfőnként és keddenként zárva tart. Szerdától csütörtökig 10 és 19 óra között, pénteken 10 és 20 óra között, hétvégén 9 és 20 óra között várják a fürdőzőket. A szauna szerdától csütörtökig 15 órától, péntektől vasárnapig 10 órától használható. A gyógyfürdőben a beltéri gyógymedencék és a kültéri élmény termálmedence működik. A kinti tanmedence hétvégén és pénteken 14 órától üzemel.

Érdemes tudni, hogy a gyógyfürdő egész jó akciókat is hirdetett. Ilyen a nyugdíjas csütörtök kedvezmény, aminek révén november 10-én, 17-én és 24-én a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező vendégek 1950 forintért válthatnak napi belépőt. Szerdánként a 20 perces sportmasszázs 50 százalékos árengedménnyel, 1500 forintért vehető igénybe.

Hajdúnánás meleg vizes fürdő

November 9-től pedig egy új akciójuk is indul: aki visz magával két vendéget, az a belépőjegye árából 50 százalékos kedvezményt kap. Az árengedmény a teljes árú napijegyre érvényes.