• Még néhány hét és ismét látogatható lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kedvelt termálfürdője, az Aquacinema.

  • A fürdő fedett részlegét december 3-án nyitják meg.

Múlt hónap közepén derült ki, hogy a kisvárdai Aquacinema fürdő nem marad zárva a téli szezonra, de a pontos nyitási dátumot sokáig nem lehetett tudni. Idén a fürdő szeptember 11-ig üzemelt, majd a szezon végeztével bezártak. Tavaly a strandszezon után hamar újranyitották a fedett részleget, idén erre egy kicsit tovább kell várni, de már nem sokáig: a Facebook oldalukon ugyanis tegnap beharangozták, hogy december 3-án, egy szombati napon ismét megnyitják a kapujukat.

Nagyon jó hír ez, hiszen hiánypótló fürdőről van szó a térségben, pláne a nyíregyházi fejlemények fényében. A fürdő fedett részlegében egyébként termálmedencék, bébi és gyermek medence, jacuzzi, Kneipp-medence, valamint szaunavilág található.

A kisvárdai termálfürdő kitűnő gyógyvízzel rendelkezik. A nátrium-hidrogénkarbonátos, magas metakovasav-tartalmú víz gyógyhatásáról korábban itt írtunk bővebben.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

Néhány napja egy másik fürdős újranyitásról is be tudtunk számolni. A Jászszentandrási Termálfürdő október 23-ig üzemelt, majd egy rövid időre bezártak és november 5-én (múlt szombaton) nyitottak ki újra. A jászsági fürdő december 11-ig szombatonként és vasárnaponként tart nyitva. Az 1500 forintos fürdőbelépő ellenében a 36-38 Celsius-fokos termálmedencét és a szaunát használhatják a vendégek. További 500 forintért pedig jacuzzizhatnak is.