• Végre egy termálfürdő, aminek kapcsán nem a bezárásról, hanem a várható újranyitásról írhatunk.

  • Decemberben megnyitják a kisvárdai Aquacinema fürdő wellness részlegét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen található fürdő régen még a Kisvárdai Várfürdő nevet viselte, a létesítmény a mai formáját a 2018 elején kezdődött felújítás révén nyerte el és ezzel párhuzamosan az Aquacinema elnevezést vették fel.

A fő attrakciójuknak a nyári szezonban üzemelő 5 emelet magas és 14 pályás csúszdapark számít. Ez nemcsak a környéken, hanem országos szinten is a nagyobb csúszdaparkok közé tartozik. Ugyanakkor a fürdő fedett wellness részlege a korábbi években – amikor a járványhelyzet engedte – télen is a vendégek rendelkezésére állt.

Tavaly csak egy rövid ideig tartott zárva a termálfürdő, akkor a rossz időjárás miatt már augusztus 27-én bezártak és a „téli üzemben” már szeptember 4-én újranyitották az Aquacinemát. Idén a csúszdák a nyár utolsó napjáig üzemeltek, a fürdő többi része pedig szeptember 11-ig. Az azóta eltelt egy hónapban nem jött friss hír az újranyitásról. Az energiaválság miatt megfordult az ember fejében, hogy idén elmarad náluk a téli szezon, pedig a fedett fürdőjük hiánypótlónak számít a környéken.

Azonban az Aquacinema honlapjára látogatókat a mai naptól már egy rövid üzenetben arról tájékoztatják, hogy decemberben várhatóan újranyitják a wellness részleget. A nyitás további részleteit majd később közlik.

A fürdő fedett részlegében egyébként termálmedencék, bébi és gyermek medence, jacuzzi, Kneipp-medence, valamint szaunavilág található. A tavalyi holtszezonban a medencék szerdától vasárnapig, a szaunák péntekenként, szombatonként és vasárnaponként voltak nyitva.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

A termálfürdő kitűnő gyógyvízzel rendelkezik. A nátrium-hidrogénkarbonátos, magas metakovasav-tartalmú víz gyógyhatásáról itt írtunk bővebben.