• Az önkormányzat tulajdonában lévő Szegedi Sport és Fürdők Kft. várhatóan december közepén bezárja az Anna Fürdőt.

  • A létesítmény jövő év tavaszán nyithat újra.

Szeged város közgyűlése az energiaválság miatt számos takarékossági intézkedésről fog dönteni október 21-én. A közgyűléshez benyújtott előterjesztések között szerepel a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által üzemeltetett Anna Fürdő időleges bezárása is.

A tervek szerint a patinás létesítmény termál és wellness részlegére december 19-én kerülne lakat és jelen állás szerint 2023. március 3-ig biztosan zárva tartanák. Ugyanakkor a fürdőben zajló járóbeteg szakellátást ebben az időszakban is biztosítani fogják.

Szeged nagy fürdőkomplexuma, a Napfényfürdő Aquapolis nem a város tulajdonában van, így ezt a fürdőt a takarékossági intézkedések nem érintik. A Hunguest Hotels Zrt.-hez tartozó élményfürdőben annyi változás lesz, hogy október 15-től felfüggesztik a SZUE tan- és úszómedencék üzemeltetését.

Viszont a Népfényfürdő Aquapolis többi egysége, így az élményfürdő, a wellness, a csúszdák, a Forrás Spa és a fitneszterem továbbra is a vendégek rendelkezésére áll.

Szerencsére azért jó hírek is érkeznek a hazai fürdőkről. Tegnap írtunk arról, hogy a kitűnő gyógyvizéről ismert Aquacinema fürdő fedett részlegét télre kinyitják. Illetve a napokban egy Hajdú-Bihar megyei gyógyfürdő is deklarálta, hogy télen is nyitva tartanak és még az áraikat sem fogják emelni. Utóbbiról itt olvashat.

A Balatonhoz közeli Csiszta Fürdőről itt talál érdekességeket.