• Az energiaválság ellenére nyitva marad a Bocskai Gyógyfürdő, ahol elérhetők a fürdőgyógyászati szolgáltatások is.

  • A belépőjegyek ára is változatlan maradt.

Nemrég írtunk arról, hogy a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum működését nem veszélyezteti az energiaválság. A létesítményben hasznosítják a megújuló energiaforrásokat, így például a termálvízzel együtt feltörő metángázt, valamint magát a víz hőjét is. Emiatt nem szükséges, hogy a Hungarospa bármelyik üzletágát bezárják, azaz továbbra is várják a vendégeket a gyógyfürdőben és az élményfürdőben is.

Jó hírek érkeztek a szintén Hajdú-Bihar megyében található hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőről is. A hétvégén a honlapjukon közzétett tájékoztatás szerint a fürdő nem fog bezárni.

Mint írják, az energiaválság és nehéz gazdasági helyzet ellenére sem kell lemondani a fürdőzés adta örömökről a helyi lakosoknak és a városba látogatóknak. “Az ország számos nagy és neves fürdőjével ellentétben a Bocskai Gyógyfürdő és annak gyógyászati részlege a továbbiakban is nyitva tart.”

Bár valamivel rövidebb nyitvatartási idővel működnek, de a Bocskai Gyógyfürdő termálmedencéi, valamint a tanmedence és a konditerem továbbra is zavartalanul üzemel. Mindezeken felül elérhető marad a gyógyászati részlegük minden szolgáltatása, ahol többek között iszapkezelés, súlyfürdő, gyógymasszázs, szénsavas kádfürdő, fizikoterápiás kezelések, tangentor, vízalatti és szárazföldi gyógytorna várja a vendégeket. Sőt, a fürdő gyógyapartmanjai is üzemelnek az őszi és a téli időszakban is.

„Köszönhetően annak, hogy a gyógyvízzel feltörő metángáz segítségével villamosenergiát és hőt tudunk termelni, a Bocskai Gyógyfürdő nyitvatartása az energiaválság idején is biztosított. Bár sok területen nekünk is takarékoskodnunk kell, igyekszünk ezt úgy megtenni, hogy a vendégek ne érezzenek belőle semmit. Éppen ezért az emelkedő energiaárak ellenére nem emeltünk a belépőárakon. Így továbbra is a környék legkedvezőbb áraival várjuk a hozzánk látogató, minőségi szolgáltatásainkat igénybe vevő vendégeket. A kedvező jegyárak mellett a belépőjegyeink tartalmazzák a szaunák és a gőzkamra használatát is” – teszik hozzá.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

Megemlítik azt is, hogy a közelmúltban a fürdő megkapta a gyógyhely címet, ami minőségi garanciát jelent arra nézve, hogy Hajdúböszörményben minden adott a gyógyuláshoz. A hazai gyógyhelyek listáját itt találja.