• A héten több fürdő bezárásáról jöttek hírek, de egy termálfürdő újranyitásáról is be tudtunk számolni.

  • Mikor nem ajánlott a gyógyfürdőzés? Melyik gyógyvizet hívták fehér aranynak? Melyik fürdőt érdemes Sopron közelében felkeresni?

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Kezdjük most inkább a jó hírekkel és a kellemesebb információkkal. Jász-Nagykun-Szolnok megyében működik egy nagyon barátságos kis termálfürdő, ahol minősített gyógyvíz vár ránk. Csak szabadtéri medencéik vannak, ennek ellenére a korábbi években ősszel-télen is működött a termálfürdő. A jó hír pedig az, hogy idén is kinyitnak a holt szezonra. A fürdőről itt tudhat meg további információkat.

A fenti termálfürdő csak péntek, szombat, vasárnap lesz nyitva. Erre a háromnapos nyitvatartásra tért át a Tiszaörsi Termálfürdő is, de ezt nézzünk olyan szemmel, hogy legalább nem zárnak be. Utóbbiról itt olvashat.

A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum egész jó forgalmat hozott az év eddigi részében. A nyáron közel jártak a 2019-es rekordjukhoz. Az év hátralévő részében is változatlan – szezonon kívüli – kínálattal várják a vendégeket. Itt megtudhatja, hogy miért nem veszélyezteti a fürdőkomplexumot a bezárás réme.

Előfordul, hogy szívesen mennénk gyógyfürdőbe, de olyan betegségünk, egészségügyi problémánk van, ami miatt ez nem javasolt. Melyek ezek a betegségek? Itt összefoglaltuk. Viszont, ha mehetünk gyógyfürdőbe, akkor mit szólnának ahhoz, amelynek a vizét régen „fehér aranynak” nevezték. Melyik fürdőről van szó? Itt megtudhatja. Továbbá van egy termálfürdős tippünk: ha az osztrák határ közelében jár, akkor ne hagyja ki ezt a fürdőt sem.

A végére maradtak a rossz hírek. Azzal indult a hét, hogy bejelentették mindegyik miskolci fürdő bezárását. Az Ellipsum élményfürdő már hétfőn sem nyitott ki, a Barlangfürdő, valamint a Selyemréti Strandfürdő pedig október 10-én zár. Nagyon reméljük, hogy kiszámolták ezt a városvezetők és nem az lesz a helyzet, hogy a miskolctapolcai szállás- és vendéglátóhelyek bezárásával összességében többet veszítenek ezzel az egésszel, mint amennyit megspórolnak…

A miskolci bejelentés kicsit elvonta a figyelmet arról, hogy Nyíregyházán is fürdőbezárásokról döntöttek. Szerencsére ott nem csuknak be minden létesítményt. Október 10-én a városközpontban lévő Júlia Fürdőt és a sóstógyógyfürdői Hotel Fürdőház wellness részlegét zárják be bizonytalan időre. Viszont az Aquarius élményfürdő, valamint az Aquarius gyógyászat tovább üzemel.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.