• Összegyűjtöttük a termálfürdők októberi kedvezményeit, akad közöttük néhány egész jó ajánlat; idén eddig 3 új gyógyvízminősítést adtak ki; változik néhány fürdő nyitvatartása; jövőre átadják a megújult győri fürdőt; gyógyfürdős tipp az Alföld déli részéről.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A fürdőkben mostanában kezdődött az őszi karbantartási szezon. Számos helyen ez azt jelenti, hogy időlegesen egyes medencéket lezárhatnak, de akár az egész fürdő is leállhat néhány napra. Mivel az utóbbiba kellemetlen belefutni, ezért összegyűjtöttük azokat a fürdőket, ahol teljes lezárás várható a következő időszakban.

Az október más változásokat is tartogat a fürdők terén, néhol változik a nyitvatartási idő, a medencekínálat, vagy éppen a jegyárak. Ez akár árcsökkenést is jelenthet, itt olvashat arról, hogy a Bogácsi Gyógyfürdőben hogyan változtak szombaton a belépőárak. Egy Pest megyei termálfürdőben pedig mostantól a hétfő szünnap lesz.

Takarékoskodik a makói Hagymatikum fürdő. Rövidítik a nyitvatartási időt, illetve egyes medencéket lezárnak a téli időszakra. Erről itt írtunk.

Kicsit jobb hírekre evezve: a győri Rába Quelle fürdőt érintő fejlesztés nem állt le, az ígéretek szerint a vendégek jövő nyáron vehetik birtokba a megújult fürdőt. A legjelentősebb hazai fürdőfejlesztésről itt olvashat bővebben.

Októberben számos akciót is kínálnak a termálfürdők. Főleg a nyugdíjasoknak, de nem kizárólag, hiszen gyógyászati akciót, napi kedvezményeket is el lehet csípni. Ezzel kapcsolatban itt talál további információkat.

Idén nem állunk túl jól a friss gyógyvízminősítésekkel kapcsolatban. Az év eddigi részében 3 új engedélyt adtak ki, miközben 2021-ben több mint húszat. A legújabb hazai gyógyvizekről itt olvashat.

A végére pedig jöjjön egy fürdőtipp a Dél-Alföldről. Itt található a régió egyik legjobb ár-érték arányú gyógyfürdője.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.