• Elkészült a leendő győri Vízi Élménypark legmagasabb pontja, a szódásszifon alakú csúszdatorony.

  • A hagyományoknak megfelelően ezért ma bokrétaünnepet tartottak.

  • A győri beruházás számít az elmúlt évek legnagyobb fürdőfejlesztésének.

2023 nyarán birtokba vehetik a győriek és a környékbeliek a közel 21 és fél milliárd forintból épülő új Vízi Élményparkot – olvasható a város honlapján. A beruházás a napokban elérte a legmagasabb pontját, ezért megtartották az épületegyüttes bokrétaünnepét.

Az ünnepségen Szeles Szabolcs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kezdte az ünnepi beszédek sorát. Kiemelte, hogy különös helyet foglal el a szívében ez az építkezés, hiszen a győri fürdőben töltötte gyerekkora sok nyarát. „Az apai gondoskodást, az anyai szívet jelenti nekem ez a hely. Itt nőttem fel, itt tanultam meg úszni. Rendkívül sok emlék köt ehhez a helyhez. A megújulása igazi öröm minden szigetinek. Másfelől pedig ez volumenében a legnagyobb beruházás a városrészben. Még sohasem fejlesztettük ezt a térséget egy összegben 21 milliárd forinttért” – mondta az alpolgármester.

Ezután Győr két országgyűlési képviselője emelkedett szólásra. Kara Ákos kitűnő találkozási pontnak nevezte az új létesítményt, ami nem csupán a győriek számára nyújt majd felüdülést, minden bizonnyal kedvelt célpontja lesz majd a csallóközi magyarságnak is.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy az építkezés kezdete óta fokozott figyelemmel kíséri a fürdő építését, hisz ez a választókörzetének legnagyobb állami beruházása. Kiemelte, hogy fontos eleme lesz a beruházásnak az a 300 férőhelyes parkolólemez, amelyben biztonságosan helyezhetik el autóikat a fürdővendégek.

Dézsi Csaba András polgármester a fürdőkomplexum felelős tervezését emelte ki beszédében. „Ez a fürdő Győr legszebb helyén áll, de egyben a legveszélyesebben is. Láthattuk, hogy a Mosoni-Duna vagy a Rába áradása sokszor szinte teljesen elöntötte a fürdő területét. A mostani építkezés védőgát építésével kezdődött. Ez a gát hosszú évekre ad majd biztonságot ennek az élményparknak” – fejtette ki.

Dr. Fürjes Balázs miniszterhelyettes elmondta, kettős érzelmek kavarognak benne, hisz egyfelől hatalmas öröm egy nagy léptékű beruházáshoz hozzájárulni, másfelől pedig a takarékoskodás idejét éljük szerte Európában. A gazdasági világválság rányomta a bélyegét az élet minden szegmensére, ám az ország fejlődése nem állhat meg. Kiemelte, külön öröm, hogy a győri beruházás során megújulhat Hajós Alfréd legendás épületeinek egyike is, amely az évek viharai miatt erősen pusztulásnak indult.

Győr bokrétaünnep fürdőfejlesztés

Ahogy korábban írtuk, a győri beruházás számít a legnagyobb volumenű hazai fürdőfejlesztésnek. Az előkészületekre is már 750 millió forintot fordítottak, magára a tényleges építkezésre pedig 21,3 milliárd forintot költenek. Összehasonlításképpen: a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő 12,7 milliárd forintból valósult meg.