• Már javában zajlanak a munkálatok Győrben, a Rába Quelle fürdő szabadtéri részén.

  • Egy tematikus vízi élményparkot alakítanak ki és a fedett részleget is fejlesztik.

  • Több mint 20 milliárd forintot fordítanak a fürdő bővítésére, illetve felújítására.

2018-ban jelentették be, hogy a Modern Városok Program keretén belül megújul a győri Rába Quelle fürdő. Ennek a része lesz, hogy egy vízi élményparkot építenek, ahol egy szódásszifon-alakú csúszdatorony is helyet kap majd. Megújul a fedett fürdő is, ahol nagyobb szaunarészleget, kibővített pihenőtereket, valamint egy kifejezetten a gyerekeknek szánt élményfürdőt is kialakítanak.

Tavaly derült ki, hogy az állami forrás valóban rendelkezésére áll a projekthez, így indulhat az építkezés. Az előkészületekre már 750 millió forint támogatást biztosítottak, ezen felül a tényleges kivitelezésre 21,3 milliárd forintot fordíthatnak. Ezt szakaszosan, három évre elosztva biztosítja az állam: egy 2,4 milliárd, egy 7,5 milliárd, majd egy 11,4 milliárd forintos részletben.

Ez azt jelenti, hogy ez lesz messze a legnagyobb volumenű magyarországi fürdőfejlesztés. Csak összehasonlításképpen említjük, hogy néhány évvel ezelőtt Budapesten a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő rekonstrukciója 3,44 milliárd forintból, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő építése 3,9 milliárd forintból valósult meg. Legutóbb pedig a debreceni Aquaticum Strandfürdő 9,5 milliárd forintnyi állami támogatásból, a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő 12,7 milliárd forintból épült fel.

Az építkezés idén januárban már el is kezdődött. Ahogy a lenti fotókon látható, a földmunkáknál tartanak. A beruházás várhatóan 2023-ra fog elkészülni. Azt azonban fontos tudni, hogy a Rába Quelle fürdőgyógyászati részlege mindettől függetlenül jelenleg is nyitva tart.

Győr fürdőfejlesztésGyőr fürdőfejlesztésGyőr fürdőfejlesztés

Fotók: MTI/Krizsán Csaba