• Igen, jól olvasták, a szódásszifon formájú épület lesz ugyanis a megújuló fürdő csúszdatornya.

  • A létesítmény fedett részlegében is lesznek változások.

Még korábban született döntés arról, hogy állami támogatásból jelentősen megújulhat a győri Rába Quelle fürdő. Borkai Zsolt, a város polgármestere ennek kapcsán az Oxygen Hírügynökségnek elmondta, hogy 21. századi minőségben újítják fel a fürdőt.

A fürdőfejlesztés során nagy hangsúlyt kap az a koncepció, hogy az élményelemek valamilyen módon kötődjenek Győrhöz, hiszen ezzel is egyedülállóvá tudják tenni a Rába Quelle kínálatát, ezáltal is kitűnhetnek az ország többi fürdője közül. A tematikus vízi élményparkon belül például egy hatalmas, szódásszifon formájú toronyból indulnak majd a csúszdák, s ez akár a város egyik jelképévé is válhat. (A szódásszifon azért kapcsolódik a városhoz, mert a Győrhöz kötődő Jedlik Ányos találta fel a szódavizet előállító gépet).

A fürdőnek nemcsak a szabadtéri része, hanem a fedett élményfürdője is megújul. Bővítik a szaunarészleget, nagyobbak lesznek a jelenleg kissé szűkre szabott pihenőterületek, továbbá egy 500 négyzetméteres új gyermekélményfürdőt is kialakítanak. Szintén az újdonságok közé tartozik, hogy a sátras uszodát fedetté alakítják és a termálfürdő előtti tér is új arculatot fog kapni.

Jelenleg a tervezés és az előkészítés zajlik. A tényleges kivitelezés 2019 végén veheti kezdetét. Az Oxygen Hírügynökség fentiekről szóló videóját itt nézheti meg: