• Az eredetileg alpályaudvarnak szánt buszállomást alakítják át.

  • Júniustól már az új helyre érkezhetnek a helyközi és a távolsági járatok.

  • Távlatilag helyi járatok indítását is tervezik.

Néhány évvel ezelőtt Hévíz jelentős támogatást nyert a gyógyhelyfejlesztési pályázaton a városközpont átalakítására. Ennek a része az is, hogy a már kissé retrós hangulatú buszpályaudvart elköltöztetik az üdülőhely centrumából. A Hévíz Televízió tudósítása szerint ennek a megvalósulása most már valóban belátható közelségbe került.

A Flavius üzletház szomszédságában található, eredetileg alpályaudvarnak tervezett ingatlan körül ugyanis már javában tartanak az építési munkálatok. Papp Gábor polgármester a helyi televíziónak elmondta, hogy több buszbeállóra, sofőrpihenőre és váróépületre van szükség, hogy ez lehessen a város új fő buszpályaudvara. Bővítik a peront és elektronikus utastájékoztató-rendszert is kiépítenek.

A polgármester beszélt egy tervükről is: a későbbiekben szeretnének helyi járatot indítani. A buszok az új pályaudvarról indulnának és bejárnák a város területén található 17 megállót.

Az új pályaudvar tesztüzemének kezdete június elején várható, ez azt jelenti, hogy akkortól a buszjáratok már ide fognak érkezni és innen indulnak. Elképzelhető, hogy addigra a váróterem még nem készül el, ebben az esetben ideiglenesen modern konténereket fognak telepíteni a pályaudvarra. Az átköltöztetéssel párhuzamosan a régi buszállomásnál kezdetét vehetik a gyógyhelyfejlesztéshez kapcsolódó beruházások.

A helyi televízió tudósítását ide kattintva nézhetik meg.

Hévíz buszpályaudvar

1957-es fotókon a buszpályaudvar (Fortepan/UVATERV):

Hévíz buszállomásHévíz buszpályaudvarHévíz buszpályaudvar