• Mostanában kezdődik az őszi karbantartási szezon a fürdőkben.

  • Néhány létesítményt pár napra teljesen bezárnak, de arra is akad példa, hogy csak egyes fürdőegységeket érint az üzemszünet.

Néhány fürdő már szeptemberben túlesett a szokásos őszi karbantartási leálláson, azonban az igazi karbantartási szezon csak most jön. A fürdők többsége ugyanis ezeket a munkákat októberre, novemberre, esetleg december első felére igyekszik időzíteni. Nem véletlen, hiszen ezek amúgy is gyengébb forgalmú időszakok.

Néhol ezt a teljes fürdő lezárásával oldják meg, ilyen esetben általában a létesítményhez kapcsolódó szálláshelyeket is bezárják. Viszont arra is akad példa, hogy csak bizonyos fürdőrészleget érint a karbantartás, így az ebben az időszakban érkező vendégek is találhatnak működő medencéket.

Balmazújváros: a Kamilla Gyógyfürdőben október 3. és 7. között tartanak karbantartási szünetet. Október 8-án, szombaton nyitják újra a gyógyfürdőt.

Bogács: a Bogácsi Gyógyfürdőn belül a fedett élményfürdőben és a szaunavilágban lesz karbantartási szünet október 24. és 28. között. Október 29-én, szombaton nyitják újra ezt a két részleget.

Cegléd: közel két hétig tartó üzemszünet lesz majd novemberben a Ceglédi Gyógyfürdőben. Ez a november 7. és 18. közötti időszakot érinti. A leállás az apartmanokra és a gyógyászati részlegre is vonatkozik.

Demjén: a Cascade Barlang- és Élményfürdőben a szokásos éves karbantartási szünetre október 10. és 13. között kerül sor. Október 14-én (pénteken) nyit újra a fürdő.

Egerszalók: a Saliris Resort fürdőrészlegében október 9. és 14. között lesz esedékes a karbantartási szünet. Ezt úgy kell érteni, hogy 9-én, este 8 órakor zárnak és a következő hét szombatján, október 15-én délelőtt 10 órakor nyitnak újra. Fázósabbaknak érdemes tudni, hogy az újranyitás napján elképzelhető, hogy a medencék vizének hőfoka még nem éri el a maximális hőmérsékletet. A Saliris Resort szállodai részlegében is ugyanekkor kezdődik a karbantartási szünet, viszont kicsit tovább, október 20-ig tart, majd 21-én (pénteken) nyitnak ki újra.

Hajdúnánás: az őszi karbantartási szünetre október 24. és 28. között kerül sor a Hajdúnánási Gyógyfürdőben. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig lesz zárva a fürdő és szombaton nyitnak újra.

Hajdúszoboszló: az Aqua-Palace fedett élményfürdő éves karbantartására majd december 12. és 16. között kerül sor. Ebben az időszakban a Hungarospa többi egysége zavartalanul üzemel.

Szeged: október 3-án elkezdődik a Napfényfürdő-Aquapolison belül az élményfürdő, a wellness medencék és a csúszdapark karbantartása. Az említett egységek október 7-én, 14 órától lesznek újra használhatók. A leállás nem érinti a SZUE úszómedencéket és a Forrás Spát.