• Fedett és szabadtéri gyógyvizes medencék, köztük egy különleges úszómedence, valamint élménymedencék is a vendégek rendelkezésére állnak.

  • A Jonathermál a nyári szezonon kívül is nagyon jó választásnak számít.

Nem mondanánk rá, hogy olcsó, sem azt, hogy drága. A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő esetében a „nagyon jó ár-érték arányú” a legmegfelelőbb kategória. Különösen igaz ez a nyári szezonra, amikor a teljes kínáltuk, tehát a csúszda, a hullámmedence és a tóparti strand is használható. Viszont még a mostani, szezonon kívüli időszakban is teljesen korrekt kínálatot nyújt a Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől délre nagyjából 50 kilométerre található fürdő.

S ha már ennyit emlegettük, akkor kezdjük az árral. Jelenleg a felnőtt napijegy 3000 forint, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2500 forint a belépő. A helyi lakosoknak, a szállóvendégeknek ebből még kedvezményt is nyújtanak. Ami pedig a Jonathermál nagy előnye, hogy ezért az árért a gyógyfürdő, az élményfürdő, a szauna, a gőzkabin, a jacuzzi és a sókamra is a vendégek rendelkezésére áll. Tehát nincsenek megbújó felárak a fürdő árlistáján.

A Jonathermálnak talán a legjellegzetesebb része a gyógyvizes fürdőcsarnok. Itt találhatók a 36 és 38 Celsius-fokos gyógyvizes ülőmedencék. Továbbá egy igazi különlegesség, a 25 méteres gyógyvizes úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll.

Korábban már írtunk arról, hogy a gyógyvizes úszómedencék meglehetősen ritkák. Holott számos mozgásszervi betegségnél kimondottan jót tesz a gyógyvízben történő úszás, amire az ülőmedencék nem mindig alkalmasak, részben a méretük, részben a hőfokuk miatt.

Jónathermál Kiskunmajsa gyógyvizes medencecsarnok

A téli időszakban is üzemel a szabadtéri gyógyvizes körmedence, akik pedig inkább a vizes élményeket keresik, azok választhatják az élményfürdőt, aminek szabadtéri kiúszós medencerésze is van.

A Jonathermál esetében adott a „mesterhármas”, azaz a termálvizük gyógyvíznek számít (1987 óta), maga a fürdő gyógyfürdő (1988 óta), illetve 2015-ben megkapták a gyógyhely címet is. (A hazai gyógyhelyek teljes listáját itt találja).

Kiskunmajsa Jonathermál gyógyvizes medence

A nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvizük igazoltan hatásos a degeneratív mozgásszervi elváltozások, az idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések, a lágyrész-reumatizmus, egyes nőgyógyászati betegségek esetén. Ezen felül a műtéteket és töréseket követő rehabilitációt is segíti. A víz gyógyhatását pedig a helyben igénybe vehető gyógyászati szolgáltatások tovább fokozzák.

Jonathermál Kiskunmajsa élménymedence

A termálfürdő szomszédságában kemping és szálláshelyek is a vendégek rendelkezésére állnak. Tehát mindent összevetve mindenképpen megér egy őszi-téli kirándulást Kiskunmajsa.

A fürdők októberi akcióiról itt olvashat.