• A héten több termálfürdőről megnyugtató hírek jöttek, bár egy bezárást is jó előre beharangoztak; Gödön bevizsgáltatták a termálvizet; tuti kis termálfürdő a Jászságban; fővárosi gyógyfürdő, ami távvezetéken kapta a vizet.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A héten is folytatódott a „mi zár be, mi nem zár be” kérdéskör a hazai fürdők kapcsán, de szerencsére jóval több jó hír jött, mint rossz. A Vas megyében működő Mesteri község termálfürdőjében például olyan előrelátóak voltak, hogy viszonylagos nyugalommal figyelhetik az energiaválságot. A nagyon kedvező jegyárairól ismert püspökladányi gyógyfürdő is nyitva marad. Sőt, még Mórahalom polgármestere is megnyugtató híreket közölt a termálfürdőjükről és egy-két akciójukra is felhívta a figyelmet.

Hódmezőváráshelyen továbbra is üzemel a termálfürdő és az uszoda, de takarékossági intézkedések elképzelhetők. A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő viszont be fog zárni, de nem most rögtön, hanem majd január elsejétől. Erről a település polgármestere beszélt a hét elejei képviselő-testületi ülésen. A képviselők meg is szavazták az ezzel kapcsolatos döntést.

Gödön néhány fúrt kút vizében veszélyes oldószer maradványait találták. Ezért biztos, ami biztos alapon bevizsgáltatták a fürdőjüket ellátó termálkút vizét is. Itt olvashatja el, hogy mire jutottak.

A figyelmükbe ajánlunk egy jó kis termálfürdőt, ahol ugyan nincs sok medence, viszont a jegyár is kedvező. A Jászság és a Heves megye határán fekvő barátságos termálfürdőről itt tudhat meg bővebb információkat.

Az Arcanummal való együttműködésünknek köszönhetően mostantól a Termál Online-on rendszeresen jelentkezünk a fürdők múltjával kapcsolatos cikkekkel. Itt olvashat arról a 33 éven át működő budapesti gyógyfürdőről, ami egy távvezetéken kapta a gyógyvizet.

Kis kitekintő Szlovákiába: egész jó éve volt a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdőnek. Ugyanakkor az energiaárak emelkedése őket is keményen érinti, ezért aggódva tekintenek a következő hónapokra. Ezt a cikkünket ide kattintva olvashatja.

Milyen fürdőgyógyászati kezeléseket támogat az egészségbiztosító? Nézze meg a listájukat.

Olvassa el a korábbi heti fürdős hírösszefoglalónkat is.