• A belépőjegy csak 1500 forintba kerül a Jászszentandráson működő termálfürdőbe.

  • Még pont egy hónapig mindennap nyitva tartanak, de utána sem zárnak be teljesen.

„A jászszentandrási strandfürdő a helybeli lakosokon kívül a szomszédos községek és a távoli lakók kedvence lett. Sokan látogatnak el Jászszentandrásra a hétvégi napokon Salgótarjánból, Aszódról, Ózdról, Gyöngyösről, sőt Budapestről is” – ezt akár most is írhattuk volna, pedig egy 50 évvel ezelőtti cikkből idéztünk. A Turista Magazin ugyanis egy 1972-es lapszámában külön is kitért a Jászszentandráson működő termálfürdőre, ami akkoriban 10 éves múltra tekintett vissza.

Jászszentandrás község az Alföld északi részén, azon belül is a Jászság és Heves megye határán található, Szolnok és Eger között majdnem pontosan félúton. A település termálfürdője ugyanúgy csak szabadtéri medencékkel rendelkezik, ahogy 1972-ben, ettől függetlenül ilyentájt is érdemes felkeresni.

A héten már átálltak az őszi üzemmódra, így az úszómedence, a gyerekmedence és a csúszda már téli szünetre ment. Viszont a 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedence és a szauna ilyenkor is a vendégek rendelkezésére áll mindennap 9 és 18 óra között. A napi nyitvatartás még egy hónapig, október 23-ig tart, de a fürdő Facebook oldalán már beharangozták, hogy a tavalyi évhez hasonlóan majd ismét kinyitnak hétvégente.

Jászszentandrás Termálstrand

Megéri tehát egy kirándulást tenni Jászszentandrásra azoknak, akik szeretik az ilyen kis hangulatos termálfürdőket, mert nem fognak csalódni. Arról nem is beszélve, hogy a nyár vége óta már kedvezményes, 1500 forintos áron válthatunk belépőt a fürdőbe, amihez egyébként kemping és apartmanok is kapcsolódnak. A honlapjukon további információkat is találhatnak.

Ide kattintva olvashat egy másik jó kis termálfürdőről, ami Hajdú-Bihar megyében található.