• Hajdú-Bihar megye egyik kedvelt gyógyfürdője, a püspökladányi Sárrét Kincse továbbra is egész évben várja a fürdőzőket.

  • A jegyáraik országos szinten is a legkedvezőbbek közé tartoznak.

Végre megint egy jó hírt tudunk közölni valamelyik hazai fürdőről. Nemrég a Vas megyei Mesteri község termálfürdőjéről érkeztek megnyugtató hírek, most pedig az ország másik felében működő Sárrét Kincse fürdőről tudunk valami pozitívat írni.

Elek István Gábor, a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott a Ladány TV-nek. Kezdjük a lényeggel, a sok hazai fürdőnek fejtörést okozó energiadrágulás ellenére a Sárrét Kincse gyógyfürdő működése zavartalan. „Szeretném leszögezni, hogy a püspökladányi gyógyfürdő nem fog bezárni, ugyanúgy egész évben üzemelni fogunk, ahogy eddig” – hangsúlyozta az ügyvezető.

A szakember kitért arra is, hogy sikeres nyári szezont tudhatnak maguk mögött, amiben jelentős szerepe volt a kedvező nyári időjárásnak. Az elért látogatószám felülmúlta az előzetes várakozásaikat. Átlagosan egy nyári napon 600-650 vendég kereste fel a fürdőt, de volt arra is példa, hogy 900 vendéget fogadtak.

A szezon végeztével ütemezetten állítják le azokat a medencéket, amelyek nem működnek egész évben. A gyerekmedencét augusztus végén, a tanmedencét szeptember elején zárták le, a napokban pedig az úszómedence kerül sorra. Ugyanakkor két szabadtéri és két fedett gyógymedencét egész évben üzemeltetnek. Ezen felül továbbra is elérhető a gyógyászati részlegük minden szolgáltatása, ahol várhatóan egy újfajta gyógytornával is bővül a kínálat.

A gyógyászati részlegükön egyébként iszapkezelés, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, fizikoterápiás kezelések, elektromos fürdők, tangentor, víz alatti és szárazföldi gyógytorna áll a vendégek rendelkezésére.

A Hajdúszoboszlótól nagyjából 26 kilométerre található város fürdőjében kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvíz tör a felszínre. Ez többek között ízületi problémák, ízületi és gerinc elváltozások, csonttörések utókezelése, izom- és idegfájdalmak, nőgyógyászati gyulladások esetén lehet hatékony.

A Sárrét Kincse fürdő továbbra is nagyon kedvező jegyárakat kínál. Egy felnőtt napi belépő 1350 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1100 forintba kerül. Manapság már egyre ritkábbak az ennyire olcsó belépőárak, ráadásul ezért a pénzért Püspökladányban korrekt szolgáltatást nyújtanak.

A helyi televízió riportját itt nézhetik meg: