• A város szeptember 22-i közgyűlésén szóba került, hogy Hódmezővásárhely fenn tudja-e tartani a fürdőjét.

  • A létesítmény vezetője pedig az idei nyári forgalmukról is beszélt.

Hódmezővásárhely megyei jogú város tegnapi közgyűlésén sok egyéb téma mellett szóba került a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda helyzete. Márki-Zay Péter polgármester egy képviselői kérdésre válaszolva elmondta, hogy az energiaárak drágulása a fürdőt is érzékenyen érinti. „Viszont sok más településsel szemben mi nem tervezzük a bezárását” – tette hozzá.

Ettől függetlenül vizsgálják a spórolási lehetőségeket, elképzelhető például egyes medencék lezárása. Hozzátette azt is, minden városi cégvezetőnek meg kell vizsgálnia, hogyan tudnak energiafelhasználást és költségeket csökkenteni.

A tegnapi közgyűlésen a fürdő vezetője a nyári időszak eredményeiről is beszámolt. Idén nőtt a napijeggyel belépőt vásárolók száma, tehát nem a törzsvendégek lendítették fel a forgalmat, hanem az időszakos látogatók száma ugrott meg. Összességében 21,4 százalékkal nőtt az árbevételük az elmúlt évhez képest. Több edzőtábort is tartottak az uszodájukban. Például a vizes világbajnokság kapcsán az 50 fős japán válogatott náluk tartotta az edzéseit.

Idén augusztus közepén adták át a fürdő csúszdaparkját. Ez három pályás, 55 méteres anaconda csúszdából, 17 méteres családi csúszdából és egy 9 méter magasról induló kamikaze csúszdából áll. A fürdővendégek körében kedvező volt az újdonság fogadtatása.

Képviselői kérdésre elhangzott az is, hogy a gyógyászati szolgáltatásokból származó árbevételük csökkent. Ezen a fürdő vezetője is kicsit értetlenkedett, hiszen támogatással elérhető náluk a gyógyvizes medencefürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti gyógytorna. Elmondása szerint sok múlik azok, hogy a mozgásszervi problémákkal küszködők mennyire aktívak abban, hogy elmenjenek orvoshoz és felírassák maguknak a fürdőkezeléseket. Ugyanakkor szerinte a gyógyászat jelenlegi elhelyezése sem ideális, ezért amennyiben lesz rá anyagi lehetőségük, akkor ezt a részleget átköltöztetnék a főépületbe.