• Kezdetét vette a Győr közelében található termálfürdő szokásos őszi karbantartási szünete.

  • Szerencsére nem kell sokat várni az újranyitásra.

Győr-Moson-Sopron megyében, azon belül Győrtől nagyjából 25 kilométerre található Lipót község. A település a pékséglánc mellett a hangulatos, egész évben működő termálfürdőjéről ismert.

Ugyanakkor minden évben tavasszal és ősszel tartanak egy-egy karbantartási szünetet. Idén például április közepe és május közepe között volt zárva a fürdő, az őszi leállás pedig október elsején kezdődött.

A Lipóti Termálfürdő kedvelőinek három hétig kell nélkülözniük a létesítmény szolgáltatásait, ugyanis október 22-én nyitnak újra. Egyébként tavaly is ilyentájt volt az üzemszünet, de akkor csak tíz napig tartott.

Az újranyitást követően már a téli üzemrendben fog működni a fürdő, ami azt jelenti, hogy minden egyes nap délben nyitnak és este nyolc órakor zárnak. A medencék közül kettő lesz nyitva: a gyógyvízzel töltött 34 és 38 Celsius-fokos vizű szabadtéri medencék. Ezen felül a finn szauna, valamint az étterem is a vendégek rendelkezésére áll.

Lipóti Termálfürdő

A lipóti termálvíz 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. Alacsony keménységű, nátrium hidrogén-karbonátos, fluoridos hévíz tör a felszínre Lipóton. Ez a vizsgálatok szerint kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi problémák, továbbá balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére is kiválóan alkalmas.