• Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei termálfürdő októbertől pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva.

  • Más fürdőknél is találkozhatunk hasonló megoldással.

A megemelkedett energiaárak miatt a Tiszaörsi Termálfürdő ettől a hónaptól kezdve hétfőtől csütörtökig zárva tart és csak péntekenként, szombatonként, vasárnaponként tartanak nyitva. Mindhárom nap 9 és 17 óra között várják a fürdőzőket.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében, azon belül is Tiszafüredtől 14 kilométerre található kis retrós hangulatú fürdőben három medence és minősített gyógyvíz várja a vendégeket. A felnőtt belépő 1600 forintba, nyugdíjasoknak 1400 forintba kerül.

Hasonló megoldásra egyébként az ország más részein működő kisebb termálfürdőknél is akad példa. Főként ott, ahol inkább a környékbeli lakosok adják a vendégkör döntő részét, emiatt amúgy is csak a hét utolsó három napján lenne érdemi forgalom.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton működő termálfürdő szeptember elején tért át a heti három napi nyitvatartásra. Náluk egyébként tavaly is ez volt a gyakorlat, annyi különbséggel, hogy akkor csak szeptember elején váltottak a háromnapos üzemrendre. Péntekenként 15 és 22 óra között tartanak nyitva, azaz ekkor éjszakai fürdőzésere is lehetőség nyílik, szombaton és vasárnap pedig 9 és 17 óra között várják a vendégeket. A Mezőcsáti Termálfürdő esetében a felnőtt belépő 1800 forintba, nyugdíjasoknak 1400 forintba kerül.

A Békés megyei Nagybánhegyes termálfürdője egész évben csak pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva. Mindhárom nap 10 órakor nyitnak és 21 órakor zárnak. Egyetlen termálvizes medencével rendelkező kis fürdőben a felnőtt belépő 1300 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1200 forintba kerül.

Nemrég egy Pest megyei termálfürdőben is változott a nyitvatartás, erről itt írtunk.