• Több kedvezményes ajánlattal is előállt az Észak-Alföld népszerű gyógyfürdője.

  • A belépőjegyekre, a gyógyászati kezelésekre és a szállásokra vonatkozó, egész nagyvonalú akciókat kínálnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Berekfürdőt nem véletlenül kedvelik olyan sokan. A családias hangulatú településen egy kitűnő gyógyfürdő áll a vendégek rendelkezésére. Vannak, akik csak nyáron keresik fel a fürdőt, amikor minden medencéjük üzemel, pedig télen is megéri ide ellátogatni.

A mostani, szezonon kívüli időszakban is működnek a fedett részleg medencéi. Azaz a két gyógyvizes medence, amelyek közül az egyiket 34-36 Celsius-fokos, a másikat 36-38 Celsius-fokos vízzel töltik. Szintén használható a fedett részleg 34 Celsius-fokos vizű élménymedencéje és a gyermekmedence. A szabadtéri részen gyógyvízzel feltöltve várja a fürdőzőket a nagy ovális medence és a „kék csempés” gyógymedence is.

Ami pedig az említett kedvezményeket illeti, indul az 1+1 akciójuk. Ez azt jelenti, hogy két darab napi belépőjegy vásárlása esetén a jegyek teljes vételárából 50 százalékos árengedményt biztosítanak. (A zárás előtt megvásárolható 3 órás belépőkre a kedvezmény nem vonatkozik). Ezen felül szerdánként a nyugdíjas belépők ára mindössze 1000 forint. Ez a két kedvezmény november 12-től, azaz most szombattól december 18-ig érvényes.

A társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők a gyógyfürdőben. Ezek közé tartozik a gyógyvizes gyógymedence, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor és a víz alatti csoportos gyógytorna.

A fürdő akciójának keretében a berekfürdői lakosoknak és az éves bérlettel rendelkezőknek még önrészt sem kell fizetniük a támogatott fürdőgyógyászati kezelések esetében. A kistérségben élő állandó lakosok pedig az önrész 50 százalékáért vehetik igénybe a gyógykezeléseket.
(A kistérséghez az alábbi településeket sorolják: Karcag, Bucsa, Kunhegyes, Tiszaszentimre, Nagyiván, Kunmadaras, Tiszaigar, Tomajmonostora, Tiszafüred, Újszentgyörgy, Kenderes, Kisújszállás, Tiszaörs, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Püspökladány).

A gyógyászati akció november 14-én, hétfőn startol és egészen december 31-ig érvényes.

A fürdő szálláshelye, a Termál Kemping és Vendégház is egy akciót hirdetett a téli szünet előtti és utáni időszakra. Azaz az ajánlat még december 23-ig, illetve majd január 8. és március 10. között érvényes. Ennek a lényege, hogy minél tovább tartózkodnak a szálláson, annál nagyobb kedvezményben részesülnek a szoba napidíjából. Például egy és két éjszaka esetén 20 százalékos, 5 vagy több éjszaka esetén 50 százalékos kedvezményt kaphatnak. A szállásakcióról minden egyéb tudnivalót megtalál a fürdő honlapján.

Egyébként a gyógyfürdőben akción kívül sem drágák a belépőjegyek. Jelenleg a napi többszöri belépésre jogosító felnőtt belépőjegy ára 2800 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2300 forint. Az említett 1+1 akcióval ez azt jelenti, hogy ha mondjuk ketten ellátogatnak a fürdőbe, akkor a teljes árú belépőjegy esetén fejenként 1400 forintot fizetnek, ami azért baráti ár.

Berekfürdő kék csempés gyógymedencéje

A berekfürdői gyógyvíz hatásáról korábban itt írtunk.