• Mostanra fejeződött be a 12 évvel ezelőtt indult beruházás, aminek révén újra felkerülhet Erdély turisztikai térképre a Hargita megyei Borszék.

  • A fürdőben gyógyászati kezelések is elérhetők lesznek.

A Hargita megyei Borszéken egykor pezsgő idegenforgalom volt, azonban a gyógyászati kezelések még a 2000-es évek elején megszűntek, ami a turizmust is visszavetette. A település vezetői 2010-ben határozták el egy új – gyógyászati szolgáltatásokat is kínáló – wellness központ létesítését. A beruházás el is indult, de finanszírozási nehézségek miatt nagyon vontatottan haladtak.

Az átadás ideje folyamatosan tolódott, idén év elején még nyári nyitást terveztek, de végül december közepén fogják megnyitni a létesítményt. Egészen pontosan december 15-én lesz a hivatalos átadó, másnap pedig a nagyközönség is birtokba veheti a Fontana Gyógyfürdőt.

Mint a település honlapján olvasható, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdőről van szó, amelyben a hagyományos és a modern terápiák egyaránt helyet kapnak.

Egyedinek számít az alpesi növényeken és gyógynövényeken alapuló kezelések egyvelege. A felhasznált olajok, gyógynövények, sók, illóolajok, a különböző krémek és iszapos kezelések egy olyan gyógymenüt kínálnak, amely a megelőzés szempontjából is nagyon hatékonynak számít, ugyanakkor ízületi probléma, hátfájás, reuma esetén is alkalmazható.

Fontana Gyógyfürdő Borszék medence

Jelenleg az irányítási és beléptető rendszerek tesztelését végzik, mindezek mellett a szolgáltatáscsomagok kialakítása is utolsó szakaszába lépett, illetve november 10-től elkezdődik a személyzet képzése.

A Fontana Gyógyfürdőbe a 6 éven aluli gyerekek díjmentesen léphetnek be. A belépőjegyek ára 50-100 lej között (átszámítva 4100 és 8200 forint között – szerk.) váltakozik majd, attól függően, hogy 3 órás, 6 órás vagy egész napos jegyet váltanak az érdeklődök. A létesítmény egy kezelőközpontot és egy wellnessközpontot foglal magában, amelynek együttes területe 2900 négyzetméter. Nyáron egyszerre napi 1000, télen 700 pedig fő befogadására lesz alkalmas a borszéki fürdőkomplexum

Mik József, Borszék polgármestere ebben a videóban beszél a fürdő fontosságáról: