• Több megyeszékhely és nagyváros sportuszodája is állami támogatást kap.

  • Ennek révén az idei év végéig biztosított a működésük.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága vissza nem fizetendő támogatást nyújt egyes vizes sportlétesítmények üzemeltetésére. Az elmúlt napok egyeztetései és szakmai szempontok alapján kiválasztott vizes sportlétesítmények üzemeltetői kapnak támogatást az energiaválság miatt megnövekedett többletterheik enyhítésére.

Az államtitkárság a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérte a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszó sportágak, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon sportágak, továbbá a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket. Az ez alapján kiválasztott vizes létesítmények működtetőinek az üzemeltetési többletterhek enyhítésére vissza nem fizetendő támogatást nyújtanak az idei naptári év végéig.

A támogatásért cserébe a fenntartók meghatározott vállalásokat tesznek annak érdekében, hogy a versenysport, az utánpótlássport és lehetőség szerint az MÚSZ Úszó Nemzet Program ne sérüljön.

A támogatott helyek körét tételesen nem közölték, de az elmúlt egy-két nap bejelentései alapján a támogatásban részesülő uszodák közé tartozik a Debreceni Sportuszoda, a nagykanizsai uszoda, a soproni Lőver Uszoda, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda, az egri Bitskey Aladár Uszoda, a békéscsabai Árpád Fürdő uszodája, a nyíregyházi Eissmann Városi Sportuszoda, a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszoda, a tatabányai uszoda és a szombathelyi uszoda.

úszómedence uszoda