• A Sauna Herbal Cup nemzetközi szaunamester verseny hazai fordulóját immár negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon az Aufguss.hu.

  • A rangos verseny ezúttal Zalakarosra látogat.

3 nap, 18 profi szaunamester versenyző, 56 szaunaprogram, 4 tagú profi nemzetközi zsűri, versenyprogramok és számtalan kísérő program a gőzben és a szaunában – a Zalakarosi Fürdő szaunavilágában alaposan felbolydul az élet október 21-23 között, hiszen ide érkezik idén a nemzetközi Sauna Herbal Cup szaunamester verseny hazai fordulója.

A Sauna Herbal Cup egy rangos nemzetközi versenysorozat szaunamesterek számára, amelyet 2013 óta rendeznek meg. A versenynek 2019-ben volt először hivatalos magyar fordulója. Az eseményre szerte az országból neveznek profi szaunamesterek, hiszen a tét nem kicsi: a hazai forduló nyertesei képviselhetik majd hazánkat a sorozat nemzetközi döntőjében, mely idén Prágában lesz november 24-27 között.

A Sauna Herbal Cup a természetes egészségtámogatás versenye, legfontosabb küldetése hogy ráirányítsa a figyelmet a természetes, egészséges szaunaélményekre. A mesterek két programmal készülnek: egy nyugtató herbál szaunaprogrammal, melynek során nem csupán természetes illóolajok kombinációját használják, de gyógynövényekkel, füstölőkkel, és számos más természetes anyaggal is gazdagítják a programot.

Második versenyprogramként a mesterek készítenek egy kizárólag természetes anyagokból álló saját bőrápoló programot, melyet egy elméleti prezentáció után a gőzkabinban mutatnak be a gyakorlatban is. A zsűri mind a relax programot, mind a bőrápoló programot értékeli, majd a pontokat összeadja – így alakul ki a verseny végeredménye.

Igen, a versenyen zsűri is van, független nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri felelős a verseny szakmaiságáért, tisztaságáért, rangjáért. 2022-ben cseh, lengyel, német és dán szakértők pontozzák a hazai mesterek munkáját – és persze a közönség is.

Zalakarosra minden szaunarajongót várnak, hiszen minden program közönség előtt zajlik, sőt, a résztvevők szavazatai alapján közönségdíjat is nyerhetnek a mesterek. Akinek pedig megtetszik a természetközeli szaunaélmények kavalkádja, részt vehet a prágai nemzetközi döntőn, amelyre idén különösen érdemes lesz kilátogatni.

szauna herbal cup

2021-ben ugyanis kizárólag Magyarországon rendezték meg a Sauna Herbal Cup-ot – a nemzetközi járványhelyzet miatt a többi ország fordulóit törölték, így a tavalyi döntő is elmaradt. Így 2022-ben az idei nyertesek mellett a tavalyi győztesek is lehetőséget kapnak a Sauna Herbal Cup döntőjében képviselni az országot, így dupla esélyekkel, erős magyar jelenléttel várjuk a prágai döntőt.

További részletek a Sauna Herbal Cup magyar fordulójáról az Aufguss.hu Facebook oldalán az eseménynél: https://www.facebook.com/events/5434491423272664