• Lenne-e igény az egykori Diósgyőri Várfürdő újranyitására?

  • Erről beszélgetnek majd a héten Miskolcon.

Ötletelni, beszélgetni meg tervezgetni bármiről lehet, de ennek most valahogy nem sikerült túl jól az időzítése (nyilván erről nem a szervezők tehetnek). A város fürdőinek a fekete napján került ki Miskolc honlapjára az a felhívás is, hogy lehet jelentkezni a héten tartandó lakossági fórumra, amin az egykori diósgyőri stranddal kapcsolatos lehetőségekről beszélgetnek.

Mint írják, a Városi Esték elnevezésű folyamat az úgynevezett Részvételi Program része. A részvételiség a miskolci önkormányzat és civil partnerei által tavaly elindított kezdeményezés, amely a városlakók, az állampolgárok minél nagyobb számban, minél érdemibb módon, és a döntéselőkészítésbe minél korábbi szakaszokban történő bevonására irányul.

„Így van ez a (volt) diósgyőri strand, más néven várfürdő területének hasznosításával, a létesítmény esetleges újranyitásával kapcsolatban is. Sok kérdés adódik – létezik-e napjainkban valós igény a strand szolgáltatásaira, és ha igen, a korábbiakra, vagy egészen másfélékre? – s ezeket a városvezetés legszerencsésebbnek tartja az érdeklődő diósgyőriekkel, illetve miskolciakkal közösen megbeszélni. A tervezzukmiskolcot.hu weboldal, a Részvételi Program honlapja sorozatban közli a témára vonatkozó háttérinformációkat, grafikákat, valamint egy kérdőívet is, amelynek kitöltésével a hozzászólók elmondhatják, ők hogyan látják a helyzetet.”

Diósgyőri Várfürdő Miskolc

Ugyanezt most bárki megteheti személyesen is: a Városi Esték első „élő”, fórum-jellegű rendezvénye keretében, amelyet október 6-án, csütörtökön Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskolában tartanak, délután 5 órai kezdettel. Ide kattintva találják a linket, ahol jelentkezhetnek a fórumra.

Fotó: Fortepan/ a Diósgyőri Várfürdő 1950-ben