• Összesen 11-féle fürdőgyógyászati kezelés érhető el társadalombiztosítási támogatással.

  • Ebből egyet csak a 18 év alattiak, a többi kezelést – ha indokolt – bárki igénybe veheti az egészségbiztosítóval szerződött fürdőkben.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK, régi nevén OEP) támogatásával évente kétszer 15 alkalommal fürdőkúrán vehetünk részt – már amennyiben ezt egy szakorvos indokoltnak találja. Azonban az emberek többségének sajnos van olyan panasza, aminél erre szükség lehet. Ezek a kezelések nem ingyenesek, a betegnek némi önrészt is kell fizetnie. Ennek ellenére az árak még ezzel együtt is kedvezőek, ráadásul egyes fürdők időnként akciókat is kínálnak a fürdőkezelésekre. Az oldalunkon is rendszeresen olvashat ezekről a kedvező ajánlatokról.

Amit fontos tudni, hogy a társadalombiztosítás által finanszírozott kezelések igénybevétele érvényes TAJ kártya meglétéhez kötött. A kúrák során pedig legfeljebb napi négyféle kezelés vehető igénybe. Ugyanakkor az évi kétszer 15 alkalom lehetősége bizonyos esetekben meghosszabbítható, ezekről a kivételes esetekről további részleteket itt talál.

Az ellátásokat azokban a gyógyfürdőkben vagy gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőkben vehetjük igénybe, amelyek érvényes szerződéssel rendelkeznek az egészségbiztosítóval. Nem minden gyógykezelés elérhető minden fürdőben, magyarán előfordulhat, hogy a 11 kezelésből csak hármat-négyet kínálnak bizonyos helyeken.

Jelenleg tehát a lent felsorolt 11 fürdőgyógyászati kezelés érhető el támogatással. A nevükre kattintva részletes információkat talál az egyes kezelésekről:

Gyógyvizes gyógymedence

Gyógyvizes kádfürdő

Iszappakolás

Súlyfürdő

Szénsavas kádfürdő

Orvosi gyógymasszázs

Víz alatti vízsugármasszázs

Víz alatti csoportos gyógytorna

Komplex fürdőgyógyászati ellátás

18 év alattiak csoportos gyógyúszása

Szén-dioxid gyógygázfürdő

medence termálvíz