• Sokak által kedvelt termálfürdők Somogyban és a Tiszától keletre; mérföldkő Bükfürdőn; karbantartási leállások a fürdőkben; éjszakai fürdőzés Hévízen; ellenőrizték az Aquaticumot; orvosi kutatások a gyógyvizes fürdőzésről és nyereményjáték Cserkeszőlőn.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Számos, a hazai fürdőkkel kapcsolatos hírről és érdekességről tudtunk beszámolni ezen a héten is. A cserkeszőlői fürdő mostanában nagyon kitesz magáért a belépőjegyekre vonatkozó akciók terén, most pedig egy nyereményjátékkal is előálltak. A termálfürdő vendégei, illetve a szállóvendégeik szeptember 15. és december 31. között egy játékon vehetnek részt és akinek kedvez a szerencse, az hazavihet egy vadonatúj Toyotát. Itt írtunk a fürdő nyereményjátékáról.

A következő hetekben néhány fürdőben teljes, néhány helyen részleges (egyes medencéket érintő) karbantartási leállást tartanak. Érdemes megnézni ezeknek a listáját, nehogy rosszkor keresse fel a fürdőket és zárt ajtókat találjon.

Fontos idei mérföldkőt ért el nemrég a Bükfürdő Thermal & Spa, a 400 ezredik látogatójukat fogadták. Az előttünk álló héten pedig éjszakai fürdőzést is tartanak. Szeptember 15-én megéri Hévízre ellátogatni, hiszen megtartják az év második Holdfényfürdőjét, azaz esti fürdőzés lesz a Tófürdőben. A programról itt írtunk bővebben.

Tavaly hosszabbították meg a debreceni Aquaticum fürdőkomplexum ötcsillagos minősítését. Idén szeptember elején pedig ellenőrizték, hogy továbbra is tartják-e a színvonalat. Ide kattintva megtudhatja, hogy a fürdő átment-e a „vizsgán”.

Rengetegen küszködnek krónikus derékfájdalmakkal. Egy kutatás szerint viszont a gyógyvizes, sőt akár a szimpla termálvizes fürdőzés is enyhítheti ezeket a kellemetlen panaszokat. Itt olvashatja el az orvosi kutatás összefoglalóját. A gyógyvizes fürdőzésnek, illetve a vízi tornának a csontanyagcserére is kedvező hatása lehet, erről pedig itt tudhat meg többet.

Somogy megyében, nem messze a Balatontól található egy nagyon hangulatos termálfürdő, ahová sokan évek óta visszatérnek az ország távolabbi részeiről is. Hogy melyik fürdőtől van szó? Itt olvashat róluk bővebben. Van egy másik őszi fürdőtippünk is: két nagyon jó kis termálfürdő a Tiszától keletre. Mindkét létesítményben minősített gyógyvízzel és értékarányos jegyárakkal várják a fürdőzőket.

Hajdúnánás Gyógyfürdő kinti medence

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.