Megvizsgálták, hogy a debreceni Aquaticum fürdőegységei továbbra is megfelelnek-e a tavaly megszerzett ötcsillagos minősítésnek.

2022 augusztusában a Magyar Fürdőszövetség által megítélt Nemzeti Tanúsító Védjegy legmagasabb, ötcsillagos minősítését újabb öt évre elnyerte az Aquaticum a gyógyfürdő, élményfürdő, strandfürdő és medical wellness kategóriákban egyaránt.

Az idei évben, szeptember elején elérkezett az ötcsillagos minősítés megőrzéséhez szükséges első ellenőrzés ideje, amelynek keretében a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottságának szakemberei keresték fel az Aquaticum SPA létesítményeit. „Örömmel jelentjük be, hogy az elnyert minősítés megőrzése mellett az ellenőrzés minden kategóriájában sikerült az elért pontszámokat növelni, azaz továbbfejlődni és még jobban teljesíteni, mint egy évvel korábban” – olvasható az Aquaticum által kiadott közleményben.

A minősítés kritériumai között helyet kap a biztonságos üzemelést szavatoló hatósági engedélyek megléte mellett a fürdőegységek infrastrukturális felkészültsége, a vendégek kényelmét és tájékoztatását segítő eszközök működése és a higiénikus üzemeltetést biztosító feltételek éppúgy, mint a környezettudatos műszaki üzemeltetés háttérrendszereinek kiépítettsége. Külön kérdéscsoport foglalkozik a szolgáltatások színvonalával és választékával, amelyre az Aquaticum SPA munkatársai is kiemelt figyelmet fordítanak.

Különösen büszkék arra, hogy számos kritérium esetén, többek között a medencékben található élményelemek száma és minősége, a gyermekeknek szóló foglalkoztató és játszóhelyek, vagy éppen az orvosi wellness lehetőségek megléte vonatkozásában is a maximum felett tudtak teljesíteni. Ahogyan arra is, hogy a négy kategóriában összesen vizsgált 92 szempont közül 72 esetében az adható maximális pontszámot ítélték meg a fürdőnek a minősítő szakemberek.

A vizsgált egységek közül a Mediterrán Élményfürdő, valamint a szeptember elején negyedik szezonját záró Aquaticum Strand (lenti képen) is közel 10 százalékkal felülmúlta az ötcsillagos minősítéshez szükséges ponthatárt.

Aquaticum Nagyerdő Strandfürdő