• Egynapos őszi kirándulás, vagy akár több napig tartó pihenés esetén is érdemes felkeresni ezt a két termálfürdőt.

  • Mindkét fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Megéri felfedezni az ország Tiszától keletre eső tájait is, főként azért, mert itt rengeteg termálvizes fürdőhely található. Bemutatunk két olyan termálfürdőt, amelyeket Magyarország távolabbi részein élők talán nem is ismernek, pedig valóban jó ár-érték arányú szolgáltatásokat nyújtanak.

Ezek nem hatalmas fürdőkomplexumok vagy kicsi, egy-két medencés termálstrandok, inkább a középutat képviselik és egész évben nyitva tartanak. Nincs zsúfoltság és a belépőárak is megfizethetők.

Hajdúnánási Gyógyfürdő. Az Alföld északi részén található, mindössze 40 kilométerre északnyugatra Debrecentől és 27 kilométerre délnyugatra Nyíregyházától. Könnyen megközelíthető autóval, mivel az M3-as autópálya a város mellett halad el.

A gyógyfürdő 1962 óta üzemel, és meglepően nagy, 14 hektáros terület tartozik hozzá. Jelenleg a fürdő medencekínálata amolyan „átmeneti”, hiszen már nem nyári, de még nem is téli üzemmódban működnek. Így most kültéri gyógymedencék, csúszdás tanmedence, kültéri tanmedence, gyermekmedence, beltéri gyógymedencék és élménymedence jelenti a választékot. Ezenkívül a fürdőhöz tartozik egy szaunapark is, amely gőzfürdővel, két finn szaunával és merülőmedencével várja a látogatókat.

Hajdúnánáson kiváló jódos-brómos gyógyvíz tör a felszínre. Ez a víz hatékony lehet mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati problémák, idegrendszeri zavarok, baleseti és műtéti utókezelés, valamint csontritkulás esetén. Emellett bizonyos bőrbetegségek, például pikkelysömör és ekcéma kezelésére is alkalmazható.

Hajdúnánás Gyógyfürdő kinti medence

Jelenleg egy felnőtt napi belépő 3600 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 3100 forint, míg gyerekek számára a jegy 2400 forint. Fontos megjegyezni, hogy ezek még a strandszezon idejére vonatkozó jegyárak és amikor a szezonális medencéket bezárják, akkor általában csökkentik a belépők árát is. Akik október elején látogatnának el a fürdőbe, azok számoljanak azzal, hogy október 2. és 6. között – karbantartás miatt – zárva lesznek.

Hajdúnánás Gyógyfürdő gyógymedence

Túrkeve Termálfürdő. Ahhoz, hogy elérjük Túrkevét, déli irányba kell autózni Hajdúnánástól, méghozzá körülbelül 130 kilométert. A kisváros a Nagykunság közepén helyezkedik el, mindössze 50 kilométerre keletre Szolnoktól. Az 1950-es években találtak termálvizet, amire alapozva egy termálstrandot nyitottak, majd később ezt fedett részleggel bővítették.

A túrkevei fürdő szabadtéri részén egész évben használható gyógyvizes medence található, emellett szezonális üzemű úszómedence és élménymedence is rendelkezésre áll. A fedett fürdőben két gyógymedence, sportmedence, gyerekmedence, csúszdamedence, pezsgőmedence, valamint Kneipp-taposó medence is várja a vendégeket.

A fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, ami jódidos, szulfátos, nátrium-hidrogénkarbonátos összetételű, és magas metakovasav tartalommal bír. Ezt a víztípust reumatikus, ízületi, bőr- és nőgyógyászati problémák kezelésére használják, különösen előnyös a műtéti és baleseti utókezelések során, valamint a mozgásszervi betegségek megelőzésére.

beltéri élménymedencék a Túrkeve Termálban

Túrkevén felnőtteknek a napi belépő 3250 forint, míg a diákok és nyugdíjasok részére 3000 forintba kerül, de délutáni, csoportos, családi és a helyi lakosoknak szóló kedvezményeket is kínálnak.

Túrkeve gyógyvizes medence

Milyen hatása van a termálvizes fürdőzésnek a krónikus derékfájdalmakra? Itt olvashat erről.