• A felnőtt napijegy csak 2000 forintba kerül, érdemes kihasználni a Tápiószentmártoni Strandfürdő idei szezonjának utolsó hetét.

  • Három medencével várják a fürdőzőket.

A Pest megye keleti részén lévő Tápiószentmárton termálfürdője idén május 20-án nyitotta meg a kapuit. A korábbi évekhez hasonlóan azonban szeptemberben náluk véget ér a szezon. Ez azt jelenti, hogy még ezen a héten lesz nyitva a minősített gyógyvízzel rendelkező strandfürdő.

Amúgy nagyon jó kis fürdőről van szó. 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence, 30-32 Celsius-fokos strandmedence, gyermekmedence jelenti a választékot. A hűvösebb vizű úszómedencéjük augusztus vége óta már nem üzemel.

A Tápiószentmártonban feltörő termálvíz 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. A javallatai közé tartoznak a mozgásszervi betegségek, a sérülések utókezelése, egyes bőr- és nőgyógyászati problémák, valamint kedvező hatása van az idegrendszerre is.

A tápiószentmártoni fürdő jelenleg 9 és 17 óra között tart nyitva a hét minden napján. A belépőjegyek ára az egyik legkedvezőbb Pest megyében (a másik legkedvezőbb a tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandfürdőé). A felnőtt napijegy 2000 forintba, 3-18 éveseknek és 65 év felettieknek 1400 forintba kerül. A 2 felnőtt, 2 gyermek esetén váltható családi jegy ára 5300 forint, további gyermekenként pedig 1000 forint fizetendő. Ráadásul a helyi állandó lakosoknak 50 százalékos árengedményt biztosítanak, amit hétköznapokon lehet igénybe venni.

Tápiószentmárton Termálstrand

Itt olvashat két tiszántúli termálfürdős tippet, ezek a fürdők egész évben látogathatók.