• Hangulatos település, szép természeti környezet, kitűnő hatású gyógyvíz.

  • Nem véletlen, hogy sok visszatérő vendége van Igalnak, illetve az itt található gyógyfürdőnek.

Igal neve sokaknak onnan lehet ismerős, hogy nyaranta esős, hűvös időben a Balaton déli partján üdülőknek a somogyi település gyógyfürdője a „B terv”. Igal ugyanis könnyen megközelíthető autóval a Balaton irányából, mivel az a Szántódot és Kaposvárt összekötő út mentén fekszik. De az igazság az, hogy nem pusztán ilyen esős napokon érdemes ellátogatni a gyógyfürdőbe.

Szerencsére a vendégek döntő többsége nem is csak ekkor keresi fel a fürdőt. Napjainkban már nemcsak a környéken élők ismerik Igal nevét, hanem az ország más részeiből is meglepően sokan érkeznek ide pihenni. Sőt, hagyományosan nagyon sok német vendége is van a településnek. Márpedig vicces módon egy gyógyfürdő esetében egész jó indikátor, hogy mennyire kedvelik a németek, mert azért ők alaposan megnézik, hogy hol költik a pénzüket.

Mi annyira vonzó Igalban, illetve az ottani fürdőben?

A település és környezete. Az út, amely a Balaton felől érkezik, egyre emelkedik, és közvetlenül Igal előtt eléri a Somogy-Tolnai-dombság legmagasabb pontját. Nagyon szép, tiszta levegőjű környékről van szó. Maga a település is békés és dombos vidéken terül el.

Igali Gyógyfürdő napelem

 

Az Igali Gyógyfürdő nem túl nagy, de nem is túl kicsi. Az igazat megvallva, a hatalmas fürdőkomplexumok néha kicsit ijesztőek lehetnek első látásra, amikor az ember nem tudja, merre induljon. A kisebb, két-három medencés fürdők pedig gyakran túlzottan fapadosak a kényelmi szolgáltatások terén. Az igali fürdő viszont pont az ideális középutat képviseli. A szezonban széles medencekínálat várja a látogatókat a szabadtéri részen, beleértve egy jópofa domboldali csúszdát is. Ugyanakkor a téli időszakban is találunk nyitva tartó szabadtéri gyógyvizes medencét. Ez utóbbi az a jellegzetes, félig fedett medence, aminek van egy külön webkamerája is.

Igal gyógyvizes fürdő ősszel

Régebben a fedett fürdőrész hátrányának számított, hogy csak gyógyvizes medencékből állt a kínálat, de 2014-ben egy élményfürdős szárnnyal bővült az épület. Van náluk szaunavilág és elérhetőek a támogatott gyógykezelések is. Időnként egész jó hétvégi programokat is szervez a fürdő. Igazából, amit az ember alapszinten elvár egy gyógyfürdőtől, azt itt bőven megtalálja.

Igal fedett gyógyvizes medence

Az igali gyógyvíznek nincs színe, erős szaga/illata, mégis a legmagasabb ásványianyag-tartalmúak közé tartozik. A víz oldott ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 10 ezer mg-t. Ez egy alkáli-hidrogén-karbonátos jódos-brómos gyógyvíz. A hazai fürdők között a jódtartalom tekintetében a harmadik, brómtartalomban pedig szintén a harmadik legmagasabb, már nem mintha ez verseny lenne. Emellett ivókúra formájában is alkalmazható a gyógyvizük.

Igali Gyógyfürdő nyári program

Itt további fürdős híreket, érdekességeket olvashat.