• Így jut el a zalakarosi gyógyvíz a medencékbe; viharkárok két fürdőben; strandolhatnak a nyugdíjasok Dévaványán; vevőt keresnek a Gelsei Termálfürdőnek; különleges sós vizű tó Erdélyben; az úszásnak is lehetnek ellenjavallatai.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Június végén volt már egy olyan vihar, ami több fürdőben is károkat okozott, a tegnapi vihar sokakat felvert az álmukból, de szerencsére kevesebb helyen jelentett gondot. Bár még ez a kevesebb is azt jelenti, hogy egy budapesti strandfürdőt be kellett zárni, Egerben pedig az egyik élménymedence gépészete károsodott.

Kíváncsi arra, hogy miként jut el a zalakarosi gyógyvíz a termálkúttól a medencékbe? Változott-e az összetétele az elmúlt években? Kezelik-e bármivel a gyógyvizet? Itt elolvashatja a válaszokat.

Egy kisebb fejlesztést terveznek a Dévaványai Strandfürdőben és augusztusban ingyenes fürdőzéssel várják a helyi nyugdíjasokat. Eladó egy évek óta zárva tartó zalai termálfürdő. A Gelsei Termálfürdő utoljára 2012 őszén volt nyitva. Hét medence és wellness részleg várná itt a vendégeket, ha valaki megvásárolná és beüzemelné a hányatott sorsú termálfürdőt. Itt elolvashatja, hogy mi vezetett a fürdő bezárásához.

Talán meglepően hangzik, de a kabai gyógyvíz egyes összetevői még országos viszonylatban is kiemelkedően magasnak számítanak. Már csak ezért is érdemes lehet felkeresni a kedvező jegyárakat kínáló hajdú-bihari termálstrandot.

Meleg a vize és gyógyhatással is rendelkezik, mégsem termálforrások táplálják. Erdély egyik különleges taváról itt olvashat. Itt pedig egy nyugis felvidéki termálfürdőről, ami idehaza talán kevésbé ismert, pedig a hatmedencés fürdő egész közel van a határhoz.

Az úszásnak szinte csak pozitív egészségügyi hatásai vannak. Egyes esetekben azonban még az úszásnak is lehetnek ellenjavallatai. Itt foglaltuk össze ezeket. Melyek azok a betegségek, amelyeknél hatásos lehet a gyulai gyógyvíz? Egész hosszú a listájuk!

Várfürdő Gyula Lovarda gyógyfürdő

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.