• Jövőre új élményelemekkel gazdagodhat a termálvizes strandfürdő kínálata, de egy önálló strandbüfét is szeretnének építeni.

  • A helyi nyugdíjasoknak ingyenes fürdőlátogatási lehetőséget biztosítanak.

Tervezés alatt áll a Dévaványai Strandfürdő fejlesztése. A tulajdonos önkormányzat már felvette a kapcsolatot olyan cégekkel, amelyek vizes játszótér és csúszda kivitelezésével foglalkoznak. Amennyiben sikerül elfogadható ajánlatot kapniuk, akkor a tervek szerint a jövő évi nyitásra már egy élményelemekkel gazdagított strandfürdő várhatja a frissülni vágyókat.

Évek óta probléma a strandbüfé elhelyezkedése, mert a mindenkori üzemeltető csak a strandfürdő vendégit tudja „normálisan” kiszolgálni. Emiatt a város egy önálló strandbüfé épületet létesítene, ami egyszerre tudna külső és belső vendégeket is fogadni. Ennek a megvalósításához egyelőre pályázati forrást keresnek.

Jó hír a dévaványai nyugdíjasok számára, hogy a képviselő-testület döntése értelmében augusztusban minden 65 év feletti helyi lakosnak öt alkalmas ingyenes strandolási lehetőséget biztosítanak. A kedvezményt személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kérhetik azok, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Dévaványán. Ingyenesen strandolni egy hétvégén (szombat vagy vasárnap) egyszer lehet a lakos által választott napon.

A Dévaványai Strandfürdőben termálmedence, két úszómedence és gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Hétköznap 10 és 19 óra között, hétvégén 9 és 20 óra között tart nyitva a strand. Utóbbi még szeptember 3-ig, a gyógyászati részleg pedig egész évben üzemel.

Dévaványa Termálstrand