• Megéri kihasználni a következő heteket, ugyanis két remek gyógyvízzel rendelkező Pest megyei strandfürdőben jövő hónapban véget ér a szezon.

  • Mindkét helyen kedvező jegyárakkal várják a fürdőzőket.

Már ráfordulunk a nyár utolsó harmadára, lassan jön az az időszak, amikor egyes szezonális fürdőkben véget ér a strandidény. Ezért is ajánlunk a figyelmükbe két Pest megyei fürdőt, hiszen az egyik már csak szeptember 3-ig, a másik szeptember közepéig tart nyitva.

Szintén közös pont, hogy mindkét helyen minősített gyógyvízzel töltött medencét is találhatunk. A kellemesen meleg víznek köszönhetően akár még hűvösebb időben is jó választásnak bizonyulhatnak ezek a szabadtéri termálfürdők.

Albertirsai Gyógyvizű Fürdő. Kissé kalandosan indult a szezonjuk, ugyanis a tulajdonos önkormányzat szerette volna bérbe adni a fürdőt, akadt is egy jelentkező, ám az utolsó pillanatban mégsem jött össze az üzlet. Szerencsére nem hagyták veszni a szezont és az önkormányzat június 9-én megnyitotta az ötmedencés termálstrandot.

Keddtől vasárnapig várják a fürdőzőket, (a hétfő mindig szünnap) és idén szeptember 3-ig tartanak nyitva. A termálvizük gyógyhatását 1990-ben hivatalosan is igazolták. Mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati problémák esetén is kedvező hatású, de gyorsítja a műtéteket követő felépülést is.

A fürdőben egy teljes árú napijegy 2450 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1800 forintba, 4-6 évesek számára 1300 forintba kerül.

Gyógymedence az albertirsai termálfürdőben

Tápiószentmártoni Strandfürdő. Nagyon jó kis fürdőről van szó, idén május 20-tól várják a látogatókat és várhatóan szeptember közepéig lesznek nyitva. Itt a kínálat négy medencéből áll: 34-36 Celsius-fokos vizű gyógymedence, 30-32 Celsius-fokos strandmedence, gyerekmedence és egy úszómedence.

A termálvizük 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. A javallatai közé tartoznak a mozgásszervi betegségek, a sérülések utókezelése, egyes bőr- és nőgyógyászati problémák, valamint kedvező hatása van az idegrendszerre is. A tápiószentmártoni fürdő hétfőtől vasárnapig 9 és 19 óra között tart nyitva, de szeptemberben már 2 órával korábban fognak zárni.

A belépőjegyeik ára mindig is az olcsóbbak közé tartozott és ez most is igaz. A felnőtt napijegy 2000 forintba, 3-18 éveseknek és 65 év felettieknek 1400 forintba kerül. A 2 felnőtt, 2 gyermek esetén váltható családi jegy ára 5300 forint, további gyermekenként pedig 1000 forintot kérnek. Ezek azért megfizethető árak. Ráadásul a helyi állandó lakosoknak igen nagyvonalú, 50 százalékos árengedményt biztosítanak, amit hétköznapokon lehet igénybe venni.

Tápiószentmártoni gyógyvizes fürdő

Itt olvashat arról, hogy változott-e a zalakarosi gyógyvíz összetétele.