• A vámosszabadi határátkelőtől 28 kilométerre található Nyárasd község, ahol szabadtéri medencés termálfürdő működik.

  • Általában még a főszezon idején sincs akkora tömeg, mint a környék szlovák fürdőiben és a jegyáraik is értékarányosak.

Felvidéken, a magyar határhoz közel több, egész jó termálfürdő működik. Ezek közé sorolható – bár a dunaszerdahelyi és a nagymegyeri társainál jóval kevésbé ismert – a Nyárasdi Termálfürdő is. A település a Kis-Duna jobb partján, Dunaszerdahelytől keletre 13 kilométerre található. Vagy ha így egyszerűbb betájolni: Győrtől 40 kilométert, a vámosszabadi határátkelőtől pedig nagyjából 28 kilométert kell utazni Nyárasdig.

A ma7.sk híroldal egy mai cikkében ajánlja az olvasók figyelmébe a Nyárasdon működő fürdőt, szerintük a termálfürdő nyugalmat áraszt és minden korosztály számára jó választás lehet.

A cikk szerint a termálfürdőfürdő tavaly jelentős fejlesztéseken esett át, pillanatnyilag hat medencéjük van. Ezek közül kettő gyermekmedence, két gyógyvizes, masszázselemekkel felszerelt ülőmedence, de van egy klasszikus olasz medencéjük is. A tavalyi újításuk volt a hullámmedence, ami főleg a tizen- és huszonévesek, valamint a középkorúak körében kedvelt.

hullámmedence a Nyárasdi Termálfürdőben

„Húsz évre visszamenőleg vannak visszatérő vendégeink. Nálunk is, mint a Csallóköz többi fürdőjében, sokan érkeznek Csehországból, akik hosszú hetekig is itt vannak, de Szlovákia egész területéről vannak vendégeink. Lengyelek sokan járnak, de Nyugat-Európából is érkeznek, főleg hollandok és németek” – mesélte a híroldalnak Varga Győző, a fürdő vezetője.

termálmedence a Nyárasdi Termálfürdőben

A Nyárasdi Termálfürdő belépőárai alapvetően értékarányosak. A hatmedencés fürdőbe egy felnőtt napijegy 9 euróba, gyerekeknek 12 korig, valamint nyugdíjasoknak 62 év felett 7 euróba kerül. Egész jó a nyitvatartási idejük, hiszen a nyári főidényben hétfőtől vasárnapig 9-től 22 óráig várják a fürdőzőket.

Nyárasdi Termálfürdő medence