• Három héten át karbantartási szünet volt az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében.

  • A patinás budai fürdő július 31-től újra látogatható.

A budapesti Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében július 10-én karbantartási szünet vette kezdetét, amit egészen július 30-ig, vasárnapig tartott. A törökfürdő július 31-től, azaz ma 15 órától kezdődően várja újra a vendégeket.

A Veli Bej az ünnepnapok egy része alatt általában zárva tart, az viszont jó hír, hogy a legközelebbi ilyen alkalomkor, azaz augusztus 20-án nyitva lesznek, valamint majd október 23-án is látogatható a törökfürdő.

A pandémiás lezárásokat követő újranyitás óta a Veli Bej Fürdő hétköznap délelőttönként nem üzemel. Hétfőtől péntekig 15 és 21 óra között tartanak nyitva. Szombatonként és vasárnaponként pedig 6 és 12 óra, valamint 15 és 21 óra között fogadják a fürdőzőket, ugyanis vízcsere miatt dél és 15 óra között mindig zárva vannak.

Fontos tudni, hogy ezt a fürdőt a 14 év alattiak még szülői felügyelettel sem látogathatják!

A szűkös kapacitás miatt kizárólag 3 órás belépőjegyek válthatók. Legutóbb tavasszal változtak a belépőárak, így most hétfőtől csütörtökig, továbbá szombaton 9 és 12 óra között 4500 forintba, minden más időpontban 5000 forintba kerül a 3 órás jegy.

A fürdőrész összesen öt medencéből áll: a nyolcszögletű, 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött központi medencéből, valamint négy önálló fürdőfülkében négy további különböző hőfokú kis medencéből. A gyógyvíz gyors folyásának köszönhetően a központi medencében a víz állandóan frissül, vegyszerek hozzáadása nélkül.

Veli bej Fürdője Budapest

Ma ért véget a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő beltéri medencéinek a karbantartása, de kezdődik is a szabadtéri medencék felújítása. Erről itt olvashat további részleteket.