• Végéhez közelednek az fürdőben végzett garanciális javításokhoz kapcsolódó üzempróbák.

  • Hamarosan döntenie kell a városnak, hogy újranyitják-e az Ellipsum Élményfürdőt.

Tavaly október 3-án zárta be kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő. Egy héttel később a Miskolctapolca Barlangfürdő, illetve a miskolci Selyemréti Strandfürdő is bezárt. Végül a Barlangfürdő még tavaly újranyitott, jelenleg pedig a Selyemréti fürdő is üzemel, valamint megnyitották az Ellipsum strandját – régi nevén a Miskolctapolcai Strandfürdőt – is.

A 2021 nyarán átadott Ellipsum Élményfürdő viszont most sem fogad vendégeket. A tavaly őszi zárást követően ugyanis garanciális javítási munkák kezdődtek a fürdőben. Ennek keretében majdnem az összes medencét visszabontották és újraburkolták.

A Borsod Online arról ír, hogy a garanciális javítások hamarosan már a végéhez érnek. A megkeresésükre ezt írta a miskolci városháza sajtóosztálya:

„A garanciális hibák nagy részét a fürdőben található 7 darab medence burkolatának cseréje tette ki. A bontási szakasz időigénye a szokásosnál is hosszabb volt. A medenceburkolatok bontásánál független építésügyi minőség ellenőrző szakértő, illetve a gyártó minőség ellenőrző szakértője is vizsgálatokat folytatott. A bontást követően az új burkolat alatti felület előkészítése természetesen több időt vesz igénybe, mint egy új építésű medence esetében.

Sajnos a munkálatok ideje alatt további garanciális körben kezelendő hibára derült fény. Ezek javítása tovább növelte a munkálatok idejét. A már ismert gépészeti hibák javítása az építési munkálatokkal párhuzamosan megtörtént, de több fürdőgépészeti egység javítása, beállítása, működésének visszaellenőrzése csak vizes próbával oldható meg.”

Ellipsum fürdő Miskolctapolca

Az üzempróbák és javítások tervezett befejezése augusztus első hete, azaz hamarosan a munkák végére érnek. Ezt követően a komplexum tulajdonosa és üzemeltető társaságának igazgatótanácsa dönt a nyitás pontos időpontjáról, „természetesen figyelembe véve a szükséges erőforrások biztosíthatóságának idejét is.”

Azaz hamarosan akár meg is nyithat a fürdő. Más kérdés, hogy ez valóban megtörténik-e, hiszen Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban arról számolt be, hogy az Ellipsum csak jelentős veszteséggel lenne üzemeltethető.