• A pénteki nyitóünnepséget követően június 12-én, szombaton vehetik birtokba a vendégek a miskolctapolcai Ellipsum fürdőt.

  • Változatos programokkal várják majd az első fürdőzőket.

  • A nyolc fedett és két kültéri medencét magában foglaló létesítmény egész évben nyitva tart.

A felújított Miskolctapolcai Strandfürdőt 2015-ben adták át. Itt szezonálisan strandmedence és úszómedence, tovább egy egész évben működő fitnesz-wellness részleg található. Már a fürdő átadásakor lehetett arról hallani, hogy egy második, nagyobb volumenű fürdőfejlesztést is terveznek a strandhoz kapcsolódóan. Utóbbi alapkövét végül 2019 májusában tették le és az Ellipsum nevű fürdőkomplexum tavaly decemberre készült el. A pandémia miatt csúszott az eredetileg 2021 elejére tervezett átadás, de már tényleg nem kell sokat várni a nyitásra, ugyanis június 12-én, 10 órakor megnyitják az Ellipsum fürdőt.

Az Ellipsum strandi része – az eddigi Miskolctapolcai Strandfürdő – már május végén megnyitott. Most pedig a vadonatúj – egész évben működő – fürdőegységet vehetik birtokba a vendégek, ahol nyolc fedett és két szabadtéri medence található. Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb fürdőfejlesztéséről van szó, hiszen az öt, ellipszis alakú épületből álló létesítmény 12,7 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg, amit a Modern Városok Program keretében kapott Miskolc. Ezt az összeget tavaly 700 millió forintos célzott támogatással is kiegészítették, amit a fürdő megnyitásával kapcsolatos költségekre lehetett fordítani, így összességében 13,4 milliárd forintot költöttek az Ellipsumra.

Az élményfürdőtől azt várják, hogy jelentős lökést ad Miskolctapolca turizmusának. A korábbi becslések szerint az élményfürdő éves szinten 280 ezer új látogatót hozhat a városba. A fürdő nyáron egyszerre ötezer, télen ezer vendég fogadására alkalmas.

Ellipsum beltérimedence élményfürdőA szombati nyitásra programokkal is készülnek. Gyerektornával, vízi aerobikkal, csúszdaversenyekkel, interaktív buborékshow-val, kézműves sátorral várják az első látogatókat. A nyitónapon a vendégek találkozhatnak az Exatlonból megismert Kempf Zozóval és Böjte Dave-vel is.