• Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopronban is újabb szabadtéri termálfürdők nyitnak újra a héten.

  • Ezen felül megnyitják a sárvári fürdő strandi részét is.

Az elmúlt másfél hónapban sorra jelentették be a nyitásukat a hazai termálfürdők. Azonban még így is előttünk van több fürdő újbóli nyitása. Ezek közül néhány amúgy is csak ilyentájt nyitott volna, s az az igazság, hogy igazából mostantól érdemes nyitni, hiszen az időjárás májusban azért nem volt túl fürdőbarát, hogy finoman fogalmazzunk.

A fővárosiak számára jó hír, hogy június 12-én, szombaton újra megnyitja kapuit a Csepeli Strandfürdő. Élménymedence, termálmedence, úszómedence és gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Szintén szombaton nyitják meg újból Budán a Római Strandfürdőt is.

Június 11-től újra fogad vendégeket az Albertirsai Gyógyvizű Fürdő. A Pest megyei fürdőben minden pénteken és szombaton 20 órától 23 óráig éjszakai fürdőzést is tartanak. A Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton is június 11-én nyit újra a termálfürdő. Ekkortól a strandmedencék, termálmedencék mellett már az óriáscsúszdákat is lehet használni. Ezzel párhuzamosan a fürdőhöz tartozó kemping is újra fogad vendégeket, így egy többnapos lipóti pihenésnek sincs akadálya.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben már május 13-án megnyitott a gyógyvizes szárny, azóta pedig ütemezetten nyitották meg a többi fürdőegységet. Ebben a sorban még a strandfürdői terület megnyitása volt hátra, amire június 11-én kerül sor. Nyit a strandmedence, a gyerekmedencék, az óriáscsúszdák, versenycsúszdák.

Sárvárfürdő csúszdaBár nem szabadtéri termálstrand, de ha már a nyitás a téma, akkor említést érdemel a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő újbóli megnyitása, amire június 12-én kerül sor. A nyitás napján főzőcsapatokat is várnak (bográcsozási, grillezési lehetőséggel), erre még holnapig lehet regisztrálni. De minden más vendégnek is kedvezményes belépőjegyet kínálnak a nyitás alkalmából: helyi lakosoknak 1000 forint, a többieknek 1400 forint lesz a belépő.

Mindezeken túl Miskolctapolcán szombaton nyit az ország legújabb élményfürdője, amiről itt írtunk.