• Legkisebb települések, ahol termálfürdő is van; dicsérik a lila vizű pacséri fürdőt; fejlesztési tervek Berettyóújfaluban; vonzó kedvezmények Cserkeszőlőn; a gyógyvizes fürdőzés javallatai és ellenjavallatai; így indult Zalakaros fürdős története.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Melyik az a legkisebb lélekszámú település, ahol termálfürdő található? Illetve melyik az a legkisebb település, ahol gyógyfürdő üzemel? Itt mindkettőre megtalálja a választ. Amúgy ezek kitűnő úti célok lehetnek.

Egy külföldi hírportál nagyon dicsérte a termálvizes taváról ismertté vált Pacséri Termálfürdőt. Külön kiemelték a kedvező jegyárakat, valamint azt, hogy a fürdőn belül jó áron vásárolhatók ételek, italok. Sőt, kiderült, hogy valószínűleg más miatt változott lilára a pacséri termálvíz színe, mint korábban sejtették.

A berettyóújfalui Bihar Termálligetben a közelmúltban adták át a felújított és kibővített fedett fürdőt. Jó hír, hogy a fürdőhöz kapcsolódva további fejlesztéseket is terveznek, erről itt olvashat.

A Cserkeszőlői Fürdő egész jó nyári kedvezményekkel állt elő. Egyrészt árengedményt biztosítanak a jegyárakból az ország és vármegye bérlettel rendelkezők számára. Másrészt a hét két napján jelentős kedvezményt nyújtanak azoknak, akik egy nappal korábban is a fürdő vendégei voltak. Erről itt talál bővebb információt.

Zalaegerszeg közelében van egy nagyon hangulatos kis termálfürdő, szabadtéri és fedett medencékkel, kempinggel. Sajnos tavaly november óta zárva tartanak és egyelőre nincs hír az újranyitásukról.

Több budapesti fürdőben is elérhetők a támogatott fürdőgyógyászati kezelések. Megnéztük, hogy az elmúlt évben melyik fürdőben vették igénybe a legtöbben ezeket a szolgáltatásokat. Talán kicsit meglepő ezen a téren a fővárosi fürdők népszerűségi sorrendje.

Általánosságban mikor van kedvező hatása a gyógyvizes fürdőzésnek? Illetve melyek azok az esetek, amikor szinte biztosan ellenjavalltak. Itt gyűjtöttük össze az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

„Nem tanácsos kézzel belenyúlni” – ezt írta 1963-ban a Zalai Hírlap a Zalakaroson feltört termálvíztől. A belenyúlástól pedig a víz magas hőfoka miatt óvtak mindenkit. A fürdő megnyitása előtti időszakról és a korabeli sajtóvisszhangról itt talál néhány érdekességet.

Zalakarosi termálfürdő 1967 nyarán

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.