• Kánikulai fürdőtippek; esti medencés mozizások; árat csökkentő termálfürdők; kedvezmény a pesterzsébeti nyugdíjasoknak; olcsóbb fürdőbelépők a délután érkező vendégeknek; jó kis termálfürdő a Dél-Alföldön.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Fürdőtippként összegyűjtöttünk néhány olyan dunántúli termálfürdőt, ahová kánikula idején is érdemes ellátogatni. Mindegyik fürdő egész nagy területen fekszik, ahol bőven találhatunk árnyékos részeket is. Itt olvashat róluk. Az 1970-es években néhány termálfürdő úgy próbálta népszerűbbé tenni az esti nyitvatartást, hogy tévékészülékeket helyeztek ki a medencék partjára. Ennek modernebb változatát ma is több fürdőben élvezhetik a vendégek. Itt tájékozóhat azokról a helyekről, ahol időnként esti medencés mozizásra is lehetőség nyílik.

Az elmúlt időszak inkább a jegyárak emelkedéséről szólt. Tulajdonképpen már az is hírnek számított, ha egy fürdő szinten tartotta a belépők árát. Ezért is meglepő (de örömteli), hogy két termálfürdő is csökkentette a jegyárait. Az egyik helyen ez az akció hamarosan kifut, a másik helyen pedig nem tudni, hogy meddig lesznek érvényesek a kedvezőbb árak.

Néhány fővárosi kerület már korábban megállapodott a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel arról, hogy kedvezményt kapnak az adott kerületben élő nyugdíjasok. (Illetve Csepelen az önkormányzat az általuk üzemeltetett strandfürdőben nyújt számukra kedvezményt). Ez a sor most a pesterzsébeti nyugdíjasokkal bővült, itt olvashat a lehetőségről.

Egyes termálfürdőkben akár a jegyár 40-70 százalékát is megspórolhatjuk. Néhol ugyanis ekkora árengedményt biztosítanak a délután, vagy kora este érkező vendégeknek. Itt gyűjtöttük össze ezeket a fürdőket.

Megelégelték a rendetlen fürdőzők viselkedését Hegyközszentmiklóson. Az ottani gyógyfürdőben mostantól nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy távol tartsák azokat, akik miatt a többi vendég nem tud nyugodtan kikapcsolódni.

A végére egy jó kis hely azok számára, akik a Dél-Alföldön keresnek fürdőzési lehetőséget. Nekik ajánlunk egy kisebb, de egész hangulatos termálfürdőt.

Nagyszénás termálmedence

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.