• Felújított gyógymedence Gyulán; kinyitott a Nap Strand; olcsó termálstrand Egerszalókon; fürdővállalatok árbevétele; csehek Hévízen; keleti csúszdapark.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Még a nyár közepére is jutott fürdőnyitási hír. Szerda óta ismét látogatható a Nap Strand Nagykállón, de a medenceválaszték szűkebb a megszokottnál. Itt írtunk arról, hogy a mostani szezonban miért nem üzemel a termálvizes medencéjük.

Az egerszalóki Nosztalgia Strand jegyárai 2019 óta változatlanok voltak, de a hónap elején árat emeltek. Viszont ennek a mértéke a napijegyeknél mindössze 100 forint volt. Talán mondani sem kell, hogy továbbra is nagyon jó ár-érték arányú gyógyvizes fürdőről van szó.

Tavaly a 10 legnagyobb fürdőüzemeltető vállalat együttesen 51 milliárd forint árbevételt ért el. Ennek majdnem pontosan harmada a legnagyobb piaci szereplőhöz folyt be. 2021-ről 2022-re mindegyik fürdős cégnek nagyot ugrott az árbevétele, de ez nem meglepő. Itt elolvashatja, hogy ez miért nem meglepő.

Hétfőn bővült a Gyulai Várfürdő medenceválasztéka, ugyanis megnyitották a felújított dögönyözős gyógymedencét. A fejlesztésre mintegy 100 millió forintot költöttek és további beruházásokat is terveznek a fürdőben.

dögönyöző medence a Gyulai Várfürdőben

Szép vendégforgalommal üzemel a Hévízi Tófürdő. A vendégek többségét a hazai turisták adják, ugyanakkor nagyon feljövőben vannak a cseh utazók is. Itt egy videót is megnézhet a Tófürdő nyári vendégforgalmáról.

Az ország legkeletibb fekvésű csúszdaparkja Kisvárdán található. Meglepően nagy és modern létesítményről van szó. Ráadásul a fürdőt azoknak is érdemes felkeresniük, akik nem akarnak csúszdázni.

Az Arcanummal együttműködésben arról írtunk, hogy két hazai termálfürdő is egy-egy malomról kapta a nevét. Az egyik fővárosi fürdő egy görög kereskedő családnevét, az egyik nyíregyházi termálfürdő pedig egy honvédszázados feleségének a nevét viseli.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.