• Nyaranta a dögönyözős gyógymedence a Várfürdő egyik legnépszerűbb szabadtéri medencéje, ami most teljesen megújult.

  • A felújítás 100 millió forintos költségét a fürdő saját erőből finanszírozta.

Újra birtokba vehetik a vendégek a Gyulai Várfürdő dögönyözős gyógymedencéjét. A fürdő második legnagyobb gyógymedencéjének a felújítása idén év elején kezdődött el.

A munkák kezdetekor a Gyulai Hírlap arról írt, hogy az 1970-es években épült medencénél egy tervezési hiba miatt problémás volt a teljes vízcsere. Illetve esztétikai szempontból is már időszerűvé vált a gyógymedence rekonstrukciója.

A megújult medencében 28 ponton jut be a friss víz, ami biztosítja a kifogástalan vízcserét és teljesen felújították a medence burkolatát is. A medencébe víz alatti világítótesteket is beszereltek, ami az éjszakai fürdőzések alkalmával lesz igazán látványos. A 349 köbméteres medence mérete nem változott a felújítás során, amit mintegy 100 millió forintból – saját forrásból – valósított meg a fürdő.

felújított dögönyözős medence a Gyulai Várfürdőben

Ezen felül is zajlanak fejlesztések a Gyulai Várfürdőben. Ahogy nemrég írtuk, közel egymilliárd forint értékű beruházás révén átalakítják, illetve kibővítik a fürdő főépületét. A munkálatok várhatóan tíz hónapot vesznek igénybe és az épületrészt majd a jövő év áprilisában adhatják át. A fejlesztés költsége nettó 938 millió forint, amit döntően pályázati forrásból fedeznek.