• A megszokottnál kicsit szűkebb medencekínálattal, de tavalyi jegyárakkal nyit újra a Nap Strand.

  • A szezonális strandfürdőben hamarosan egy jelentős fejlesztés kezdődik.

Szerdán reggel 9 órakor nyitja meg a kapuit a nagykállói Nap Strand. Az idei szezonban a fürdő termálmedencéje nem fog üzemelni, egyelőre az úszó és a középső medence áll a vendégek rendelkezésére.

Cserébe viszont a tavalyi jegyárak maradnak érvényben. Azaz a felnőtt napijegy 1500 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas belépő 750 forintba kerül. A helyi lakosoknak ezért a két jegytípusért 1300, illetve 650 forintot kell fizetni.

Ahogy korábban írtuk, tavasszal még bizonytalan volt a Nap Strand idei nyitása. A település 120 millió forint állami támogatást nyert a szezonális strandfürdő fejlesztésére. Ebből a forrásból felújítják a medencéket, valamint a gépészeti berendezéseket. A közbeszerzési eljárás miatt azonban a munkálatokat jelenleg még nem tudják elkezdeni.

Korábban felvetődött, hogy idén ne is nyissák meg a strandfürdőt, hanem az így megspórolt 30 millió forintot inkább a létesítmény fejlesztésére fordítsák. A település képviselő-testülete azonban nem szavazta ezt meg, mondván, szűkebb medencekínálattal is inkább nyissák ki a strandot.

A termálmedencét azért kell idén nélkülözni, mert egy tavaly év végi hatósági vizsgálat során elvesztették a gyógyvíz minősítést. Márpedig ez a medence töltő-ürítő rendszerű, ami csak gyógyvízzel lenne használható. Az említett fejlesztés révén egyébként vízforgatóssá alakítják majd ezt a medencét, így a jövőben a – nem gyógyvíznek minősülő – termálvízzel is üzemeltethetik.

a nagykállói Nap Strand úszómedencéje

Itt találják a Nap Strand Facebook oldalát.