• Szépen parkosított területen elhelyezkedő termálfürdőket ajánlunk azoknak, akik dunántúli strandolást terveznek.

  • Ezek a fürdők ideálisak lehetnek azok számára, akik még ilyenkor is meleg gyógyvízben szeretnének regenerálódni, de azoknak is jó választásnak bizonyulhatnak, akik inkább a hűvösebb vizű medencéket részesítik előnyben.

Ilyen meleg napokon sokan útnak indulnak egy-egy fürdőhely felé. Nem véletlen, hiszen ezek a hőhullámok sokkal jobban elviselhetők vízparton vagy medenceparton. Azoknak, akik dunántúli termálfürdőket keresnek, adunk négy tippet. Természetesen ez a válogatás szubjektív, de úgy gondoljuk, hogy ezek bármelyike jó választás lehet egy forró nyári nap kibekkelésére, még úgy is, hogy nagyon különböző jellegű fürdőkről van szó.

Ami talán közös ezekben a termálfürdőkben, hogy mindegyik tágas, parkosított területtel rendelkezik. A napsütés elől van hova behúzódni, de általánosságban is jót tesz az adott terület mikroklímájának a sok fa. Olyan helyeket próbáltunk összegyűjteni, ahol az idősebb korosztály és a legfiatalabbak egyaránt megtalálhatják a számukra ideális vizes élményeket.

Bükfürdő Thermal & Spa: a vasi Bük település fürdője kockázatmentes választás a nyári időszakra. A bükfürdői fürdőkomplexumot egy 14 hektáros park veszi körül, és több mint 30 medence közül választhatunk a nyári időszakban. Kiemelkedő a szabadtéri medencék széles választéka. A melegebb gyógyvizes medencék részben fedettek, és akik inkább hűvösebb vízben szeretnének fürödni, azok számára is gazdag választék áll rendelkezésre. A vendégek többek között csúszdás medence, hullámmedence, pancsolómedence, gyermekmedence és szabadtéri vizes játszótér közül válogathatnak. Különösen hűsítő választás lehet ebben a melegben a 22-26 Celsius-fokos úszómedencéjük, valamint ennél csak kicsit melegebb vizű tanmedencéjük.

Bükfürdő meleg vizes fürdő

Hévízi Tófürdő: a gyógytó hőfoka kellemesen langyos, még ilyen kánikulai napokon is ideális. A napsütés elől pedig a Tófürdő fedett részébe is behúzódhatunk. A tó körül elterülő 50 hektáros véderdő főként a téli időszakban jelent előnyt, hiszen az erdő részlegesen megvédi a tavat a széltől, a lehűléstől. Azonban ilyen forró időben is érezhető az erdő előnyös hatása, mert enyhíti a kánikulát. A Tófürdőben egy szabadtéri gyerekmedence is üzemel, ahol a kicsik is fürödhetnek.

Hévízi-tó gyógyfürdőzés hatása

Lipóti Termálfürdő: a Győrtől félórányi autóútra lévő Lipóton egy színvonalas szabadtéri termálstrand található, ahol szintén tágas parkosított terület és széles medencekínálat várja a látogatókat. Akadnak itt melegebb vizű ülőmedencék is, de jelenleg a fő vonzerőt a hűvösebb vízzel rendelkező családi medence, strandmedence és gyermekmedence jelenti. A legfiatalabb fürdővendégeket vízi játszópark is várja, és pozitívum, hogy rendelkeznek egy 26-28 Celsius-fokos úszómedencével is.

Lipót strandfürdő nyár

Zalakarosi Fürdő: a Balaton közelében található fürdő fedett kínálata gyakorlatilag minden igényt kielégít. Ugyanakkor szerintünk a Zalakarosi Fürdő legszerethetőbb része még mindig a szezonálisan üzemelő strandfürdő. Itt egy gyönyörűen gondozott, 12 hektáros parkosított terület található, ami már önmagában felüdülést nyújt ebben a melegben. A gyógyulni vágyók számára jó hír, hogy a melegebb gyógyvizes medencék fölé árnyékoló is került. A vendégeket csúszdapark, hullámmedence, családi medence, gyermekpancsoló, kültéri gyermekvilág és egy 26-28 Celsius-fokos sportmedence várja, tehát rengeteg lehetőség közül választhatnak. Közel a Balaton, akik a tónál nyaralnak, azoknak is érdemes egy kiruccanást tenniük Zalakarosra.

Zalakaros strandfürdő, belépő

Jegyárak

Bükfürdő Thermal & Spa
Felnőtt napijegy: 6900 forint
Nyugdíjas napijegy: 4700 forint
Diák napijegy: 4100 forint
Teljes árlista

Hévízi Tófürdő
Teljes árú napijegy: 7500 forint
Senior és diák napijegy: 7000 forint
Teljes árlista

Lipóti Termálfürdő
Felnőtt napijegy: 5900 forint
Gyermek belépő: 4200 forint
Teljes árlista

Zalakarosi Fürdő
Felnőtt napijegy: 6500 forint
Diák napijegy: 5550 forint
Gyermek napijegy: 3300 forint
Teljes árlista