• Egyes fürdők esti mozizással is várják a vendégeket.

  • Néhol egy évben csak néhány alkalommal, máshol minden héten lehetőség van filmnézéssel egybekötni az éjszakai fürdőzést.

Az Arcanummal együttműködésben készülő cikksorozatunkban írtunk korábban arról, hogy az 1970-es években egy különleges szolgáltatással igyekeztek vonzóvá tenni az éjszakai fürdőzéseket. Ennek a lényege az volt, hogy az este is nyitva tartó fürdőkben egy tévékészüléket helyeztek ki, így a fürdőzők a medencében ülve nézhették az aznap esti tévéműsort.

Néhány fürdő mind a mai napig igyekszik valami hasonló megoldással feldobni az éjszakai fürdőzéseket. A különbség csak az, hogy most már nem Videoton, vagy Orion tévék árválkodnak a medence partján, hanem olykor egész komoly projektoros rendszereket használnak. Illetve nem az esti tévéműsort lehet nézni, hanem filmekkel várják a vendégeket.

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdőben idén nyáron is megtartják a CineSpa nevű, filmvetítéssel egybekötött esti fürdőzést. Sajnos nem állandó programról van szó, a tavalyi évhez hasonlóan július folyamán nyílik lehetőség az esti filmnézésre. Még két ilyen program lesz, július 20-án (most csütörtökön) a Blues Brothers, július 25-én (jövő kedden) a Yesterday című filmeket lehet megtekinteni. A filmvetítések 21 órakor kezdődnek és ebben az időszakban a kültéri termál- és élménymedence tart nyitva.

Cinespa esti mozizás a Széchenyi fürdőben

A debreceni Aquaticum fürdőkomplexumban rendszeresek az éjszakai fürdőzések. Legközelebb július 29-én – a Strandok Éjszakája alkalmából – rendeznek egy nagyszabású esti bulit a strandfürdőben. Immár két éve ősztől tavaszig pedig moziesteket is tartanak az Aquaticum Termálfürdőben. Ezeket havonta egyszer rendezik meg.

„Vendégkörünknek és vendégigényeinknek megfelelően, szinte már összes régi magyar filmet nagy sikerrel levetítettük (a teljesség igénye nélkül: Hyppolit a lakáj, Indul a bakterház, Macskafogó, Valami Amerika, Meseautó, A Pogány Madonna). Szállóvendégeink körében is nagy sikert aratnak filmvetítéseink, ez egy vitathatatlanul közkedvelt program. Mivel családok, gyerekek és fiatalok számára az elmúlt években számos programmal készültünk, így nagy öröm számunkra, hogy egy másik vendégkörnek is örömet tudunk szerezni fürdőegységeinkben” – tudtuk meg a fürdőtől.

A hosszabb nappalok miatt tavasztól nem kerülnek megrendezésre a vetítések, de most augusztusra terveznek egy hosszabbított nyitvatartással egybekötött strandos mozifilm vetítést. A fiatalos vendégkörhöz igazodva a 2017-es Baywatch című mozifilmet fogják bemutatni. Jelenleg még az esemény szervezése zajlik, így a strandi program pontos dátumát később közlik.

moziest az Aquaticum Termálfürdőben

A tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdőben havonta egyszer rendeznek éjszakai fürdőzést. Ezeken állandó program az esti filmvetítés is, amire mindig 20 órai kezdettel kerül sor a kinti termálmedencénél.

A ráckevei Aqua Land Termálfürdő esetében heti program az esti medencés mozizás. Ezt péntekenként és szombatonként tartják a kültéri Caracalla medencében. Az aktuális filmkínálatot minden héten a fürdő weboldalán és Facebook oldalán közlik.