• Év végéig féláron válthatnak nyugdíjas belépőt a Pesterzsébeti Gyógyfürdőbe a kerületben élő nyugdíjasok, ehhez az önkormányzatnál kell átvenniük a fürdőkuponokat.

  • Több más budapesti kerületben is kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasok számára, de mindenhol más rendszer szerint.

Budapest XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. együttműködése alapján a pesterzsébeti nyugdíjasok 2023. július 15-től jelentős, 50 százalékos kedvezménnyel juthatnak be a Pesterzsébeti Gyógyfürdőbe. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a nyár végéig 3300 forint helyett 1650 forintért válthatnak napi belépőt és 1500 forint helyett 750 forintért bérelhetnek napágyat, tehát összesen 2400 forintot (4800 forint helyett) kell fizetniük. Szeptember elsejétől kezdődően pedig 1650 forintért válthatnak kedvezményes belépőt a kerületi nyugdíjasok.

A kedvezmény az alapzónás szolgáltatásokra vehető igénybe, a szaunavilágra nem. A kedvezmény hétvégén nem érvényes, hétköznap két napon vehető igénybe, kedden és szerdán 8 és 19 óra között.

A gyógyfürdő pénztárában a pesterzsébeti nyugdíjasoknak be kell mutatnia a lakcímkártyát, a nyugdíjas igazolványt, valamint le kell adni a kedvezmény használatára feljogosító fürdőkupont. A fürdőkupont a XX. kerületi Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben térítésmentesen, a Szervezési Osztály Ügyviteli Csoportjában (fszt. 17.) vehetik át. A fürdőkupon átvételéhez be kell mutatni a lakcímkártyát, továbbá a nyugdíjas igazolványt.

A fürdőkupon 2023. december 31-ig érvényes, és egy kupon 5 kedvezményes belépésre jogosít fel. A fürdőkupont csak az a személy jogosult felhasználni, aki azt a Polgármesteri Hivatalban átvette, ezt a felhasználásakor a fürdő ellenőrzi.

Sakkos kinti medence a pesterzsébeti termálfürdőben

Más budapesti fürdők esetén is léteznek hasonló kedvezmények, de az igénybevétel módja mindenhol más. A Lukács Gyógyfürdőbe a I., II. és III. kerületi nyugdíjasok is olcsóbb belépővel juthatnak be. Az I. és III. kerületi, 60 év feletti kerületi nyugdíjasok 1000 forintos áron, a II. kerületi, 60 év feletti kerületi nyugdíjasok 1600 forintért vásárolhatnak belépőt. A kerületi kedvezményhez a nyugdíjas igazolvány, személyi igazolvány, valamint a kerületi lakcímkártya felmutatása szükséges. A II. kerületi nyugdíjasok abban az esetben jogosultak a kedvezményre, amennyiben leadják az önkormányzat által biztosított vouchert. A III. kerületi nyugdíjasok pedig akkor vehetnek kedvezményes belépő, amennyiben bemutatják az önkormányzat által biztosított és lepecsételt vouchert is.

Az I. kerületi nyugdíjasok minden szerdán, a II. kerületi nyugdíjasok minden csütörtökön és a III. kerületi nyugdíjasok minden hétfőn vehetik igénybe a kedvezményt.

úszómedence a Lukács Gyógyfürdőben

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe a III. kerületi nyugdíjasok keddenként és csütörtökönként 800 forintért válthatnak fürdőbelépőt. Ehhez a nyugdíjas igazolványukat és a lakcímkártyájukat kell felmutatni.

Az I. kerületi nyugdíjasok a Rudas Gyógyfürdőbe szóló 15 alkalmas bérletet 18 ezer forintért vásárolhatnak, de ehhez kérelmet kell benyújtaniuk az önkormányzathoz, ennek a részleteit itt találja.

Csepeli Strandfürdő esetében is kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasok számára. Amúgy az övék a legnagyvonalúbb és a legkevésbé bürokratikus megoldás. A csepeli nyugdíjasok ugyanis hétfőn, kedden, szerdán ingyen látogathatják a fürdőt. A jogosultságukat a nyugdíjas igazolvánnyal és a kerületi lakcímkártyával kell igazolni.