• Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban található az ország egyik legújabb és legnagyobb csúszdaparkja.

  • A fürdő gyógyhatású termálvízzel is büszkélkedhet, így a nagyszülőkkel együtt utazó kisgyerekes családoknak is érdemes felkeresni a helyet.

Kisvárda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától északkeletre 45 kilométerre található. A településen régóta működik fürdő, hiszen a Kisvárdai Várfürdő 1967-ben nyitotta meg kapuit, és a megyében mindig is rendkívül népszerű termálfürdőnek számított.

2018 elején a fürdő bezárt, ugyanis egy komolyabb fürdőfejlesztésbe fogtak. Ennek az egyik leglátványosabb eleme az 5 emelet magas, 14 pályás csúszdapark lett. Ez nemcsak a régió legnagyobb csúszdaparkjának számít, hanem országos szinten is a jelentősebbek közé tartozik.

Az Aquacinemára átkeresztelt fürdőt 2018 nyarának közepén nyitották meg. Azonban ekkor még csak részleges nyitás történt, mivel a folyamatban lévő munkák miatt nem állt rendelkezésre az összes medence. Az Aquacinema csúszdaparkjának első teljes szezonja a 2019-es volt.

A csúszda esetében az ötödik emelet induló magassága 14,4 méter, és enyhébb és extrémebb lejtésű pályák közül lehet választani vérmérséklettől és bátorságtól függően. A csúszdák végén egyébként nem medencébe, hanem lassító sávba érkeznek a csúszdázók.

Aquacinema aquapark Kisvárdán

Az Aquacinema a többgenerációs, együtt nyaraló családoknak is ajánlható úti cél, hiszen nem pusztán a csúszdapark jelenti a választékot. A strandi részen termálvizes, továbbá élmény-, gyermek- és úszómedence is üzemel. Viszont a fedett wellness részleg medencéi a nyári időszakban nem használhatók. A fürdő termálvize egyébként gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik.

élménymedence a kisvárdai Aquacinemában

A kisvárdai fürdőben alapvetően két jegytípust kínálnak az látogatóknak. Az egyszerű strandbelépő tartalmazza a strandmedencék és a csúszdatorony első emeletét használatát. A felnőttek napi jegye 3800 forintba, míg a gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 3500 forintba kerül.

A komplex jegy, amely a teljes csúszdapark igénybevételét is magában foglalja, teljes áron 7300 forintba kerül, a gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 7000 forintba. Azonban kedvezmények is rendelkezésre állnak a családoknak, valamint az 17 óra után érkezőknek és a helyi lakosoknak.

Fontos tudni, hogy a csúszdapark csak a nyári főszezonban üzemel a hét minden napján, 12 és 18 óra között. A fürdő többi része 8:30 és 19 óra között tart nyitva. A színvonalas szaunavilág pedig a hét utolsó három napján üzemel délutánonként.

Aquacinema csúszdapark Kisvárda

Akik tehát az ország keleti régiójában terveznek nyaralást, azoknak érdemes Kisvárdát is fontolóra venniük. A lakókocsival rendelkezőknek, illetve azoknak, akik szeretnek sátrazni jó hír, hogy a fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik.

A kisvárdai gyógyvíz hatásával kapcsolatos korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.